Perşembe, Mayıs 28, 2020 By: Oku Arz

Barbunya Kainatın Dilinden

Barbunya ayıkladım. Hayran oldum. Bir kabuğunun rengine, desenine bak! Bir içindeki tohumların rengine, desenine bak ! Atılıp toprağa karışacak şu kabuğa neden bu kadar güzellik verilmiş? Bir ressam tuvaline bu renkleri kullansa, bu desenleri çizse ona paha biçemeyiz.

 Ressamın yeteneği de Rabbimizin esma-i hüsnasından bir imza, bir şule, bir mühür! O nedenle taktire de layık olur,paha da biçilemez. Kainattaki herşey Allah'ın Rahman ismini adeta haykırır. Görebildiğimiz ve göremediğimiz, bildiğimiz ve bilmediğimiz herşeyde! Rahman suresinde sık tekrarlanan:

 " فَبِاَيِّ اٰلَٓاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ " - O hâlde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz? " ayeti öylesine, tesadüf olarak duyurulmamıştır. Adeta Rahman ismini gör, anla, nimetlerin hiç biri tesadüf, anlamsız değil! O öyle Allah ki Rahman ve Rahim en güzel isimlerin sahibi diyor. Kainat Rahman ve Rahim Allah diyor.
Peki ya o zaman neden kötülükler sürekli oluyor?" diyor, ataistler...
 Bıçak iki yönlü kullanıma araçtır. İki zıt olayın faili de olabilir? Bıçak icat edildiyse, faydalı olarak kullanılsın diye, cinayet vesilesi olsun diye üretilmez. Fakat savaş farz olduğu vakit onu savaş için kullanmakta onu kötüye kullanmak olmaz. Kim evine hile ile girmiş sonra da gözlerinin önünde ailesine kötülük eden bir caniye seyirci kalabilir? Evet o durumlara düşmememiz için, dünya ve ahret iyiliğimiz için Kerim kitabımızdaki ayetler var. Cennet de cehennem de hak üzere, herkes hak ettiği yeri gidecek.Bu da Allah 'ın Rahman ve Rahim ismindendir. Allah' ın rahmeti her şeyi kuşatmıştır, bize düşen sadıklar olarak insanlığımızı kötüye kullanmamamızdır. Estağfirullah el Azîm. Elhamdülillahi rabbil alemin. @ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder