Perşembe, Nisan 11, 2019 By: Oku Arz

Vud






Ey sevgili,

ey sevgili

sen mi yaptın ellerinle,

öz ellerinle...

Ne güzel yapmışsın.

Benim için mi yaptın sevgili

Mutlu olayım diye mi

Değerin bana mı sevgili

En sevdiklerinden veriyorsun

En iyilerini bana sunuyorsun

Ey sevgili bu ne aziz sofra

Hangi ara yaptın

Hangi aşkla

Ey sevgili

 Nasıl nankör olur kalbim Aşkına, emeğine ey sevgili Bak Leyla dizmişti sofrayı Mecnun hasta Sofra var Leyla yok.

Ah Bülbül gül bahçesine varır, gülde sevgiliyi görür ondan figanı, çağırır sevgiliyi, görmek ister, ermek ister, vuslat ister. Ayrılık gamı yakar od'unu... Bir tecelli etse Musa(a.s) gibi kendinden geçer, unutur kendini, kendi kalamaz yanar... Gül olur.
" Çıkar papuçlarını. Çünkü sen kutsal Tuva vadisindesin." (Taha/22) Dünyadan kurtuldun bak, yük değil sana artık vuslata erdirecek Burak ey! 'Hub' dan "Vud'a erdin.
 @ikraela
#esmaulhusna #Bâkî" #fethiye #fethiyesennegüzelsin #sarıçiçek #Diken #fotoğraf #kendiçekimlerim

'Hay' dan geldik 'Hû ' ya gideceğiz. Bakî O, Evvel O Ahir O O'nun yaratması ile varız, O'nun yaratması ile nefes alıyoruz, rızıklanıyoruz, idrak, şuur sahibi oluyoruz. Bir çiçeğin açması kadar kolay açıp kolayca da söndürülebilirdik. Fakat belli bir süre baki bir varoluş için hazırlanıyoruz. Misafiriz bu sofrada fakat misafir Sahibi öyle Rahman ve Rahim - ki ikramı sayısız. Misafir ev sahibine isyan etse de ; vurdumduymaz olsa da ona uyanma, görme ve affetme kapısını ev Sahibi açık tutmuş. Kapılar var bu misafirhanelerde fakat o da daha yürümeyi bilmeyen bebekler düşmesin diye... Erdikçe açılacak kapılar isyan edip, kapıları gümbür gümbür vurmayana, edebe erinceye dek elinden tutulan yer. Bu aziz yardımları saymakla bitiremeyiz ki! "Haydi kurtuluşa! "diyor ezanlar, tek bir Bakî olan Ekber. ALLAHUEKBER ALLAHUEKBER ALLAHUEKBER ALLAHUEKBER.
 @ikraela
 #esmaulhusna #Bâkî #fethiye #fethiyesennegüzelsin #Ezan

0 yorum:

Yorum Gönder