Perşembe, Nisan 11, 2019 By: Oku Arz

Yeni Dünya




Az kaldı bir kaç güne servis olur. Sonbaharda tüm meyve ağaçları uykuya girmişken uyanan yenidünya ağacı bir kış çalıştı. Yavaş sürdü çabası, ama pes etmedi. "Sonbaharda çiçek açılır mı? Kışın emeklerim yanar." demedi.

Evet bazı sokaktakilerde yanmış olanlar var. Fakat olmaya başlamış olanlar da var. Ve biz olmaya hazırlanan yeni dünyayı özlemle bekleriz. Yokluk da nimet olur böylece. Özleyerek kavuşulan nimet tatına bin tat katar.
Kırmızı dut ise azcık sıcak görmeyle hızla meyvelendi. Onu da özledik. Badem ağaçları sıcağı görünce çiçeğini ilk açanlardan, sabah namazını vaktinde kılanlar gibi... Yeni dünya ağacı da teheccüd namazına işaret oldu şimdi... Muhabbete ermiş erenler çiçeğini açmaz mı, tatlanıp özlem ile yanmaz mı, varlık nimet olduğu gibi yokluk da olmaz mı?
Hadi erenler bu bağ ne güzel, dört mevsim yedi veren bostan derenler, dallanır, sarılır gönül erenler çiçeğin açar muhabbet deminden Hû...
Muhabbetimiz muhabbet ola, gönül sırrını bula Muhammed (s.a.v) güzel ahlakından bir nur ola... Hû Bakî Hû... Bedî Allah misale, modele ihtiyaçlı değil. Yoktan biricik yaratır. @ikraela
#esmaulhusna #Bedî #fethiye #fethiyesennegüzelsin #Bahar #Yenidünya #kırmızıdut #muhabbet #namaz #maltaeriği

0 yorum:

Yorum Gönder