Perşembe, Nisan 18, 2019 By: Oku Arz

Sen tetbirini Al






Yok dolu yağar, yok don olur, yok sıcak kavurur diye hangi çiftçi ekin ekmez, ağaç bakmaz. Her mevsimde ayrı heyecan ve teslimiyet ile işini yapar, gayretin sonucu ise nasiptir. Zor şartlar ihtimali ile tedbirlerini önce alır, havayı takip eder, öngörülü olur, vaktinde, yerinde neyi nereye ekeceğini de bilir. Tecrübeli, sabırlı, azimli bir çiftçi Allah'ın güzel esmalarından güç almış olarak hakkı yapar. Şimdi bakıyorum ülkemize, ah ülkem ah milletim! Dış sermaye dikkatli o öyle kıvama getiriyor ki senin ekonomik şartlarını dahi değiştirecek hava akımları oluşturuyor. Biz uyurken seraları açıp dolular dahi yağdırıyor.
Ne yani onlar çok mu güçlü? Hayır onlar her türlü ilmi çok iyi öğrenmiş ve çıkarlarına göre yakmaktan yıkmaktan da geri durmuyorlar, bazen öyle şerbet kaynatıyorlar ki bizler televizyon karşısında mayışmış, uykulu haller ile kendimizi kaybediyoruz.

 Müslüman uyanık olur kardeşim. Uykusu dahi keyf için olmaz. O keyfi orada burada şunla bunla yaşamaz, Müslüman müslümanlığını yaşarsa tüm hayatı ona keyf verir, fakat uyutan ve uyuşturan değil bilinçli mutluluk, huzurun erdemi. Peki zalimlere karşı ne yapacağız? İşimizi, neyi nasıl, nerede yapacağımızı çok iyi bileceğiz, aklımızı, gönlümüzü serhoş etmeyeceğiz. Gerekli önlemleri gerekli anlarda uygulamayı öğreneceğiz.
Rabbimiz "gevşemeyin yoksa rüzgarınız gider." diyor.(Enfâl suresi 46.ayete bak.) Evet istiyorsak rüzgarımız gitmesin, bayrağımız dalgalansın, çiçeklerimiz açsın, meyvelensin tedbirimizi ihmal etmeyeceğiz. Allah'ın ipinden sımsıkı tutacağız.

 Yazmakta dahi yüreğe bir esinti gelse onu içinde tutup tefekkür etmez, bir yere de yazmasan o bulutlar gibi dağılır, kelebekler gibi uçar gider.

Kur'an yüreğe rahmet rüzgarları üfler, onun ile ferahlar, onun ile güç kuvvet kazanırız. O içimize estikçe bizi hakikatte, hakta tutar, iyiliğe, güzelliğe ulaştırır, sadrımızı yarar, dilimizin bağını çözer, hak yardımcılar kavuşturur ve en değerlisi maddeye tapan etmez, Allah'a kulluk ile hürriyete kavuşturur, Allah'ın rızasına, beytine alır, rahmet rüzgarını üzerimize baki eder. "Elhamdülillahi rabbil alemin" Estağfirullah el Azîm. Hû Baki Hû.
@ikraela
 #esmaulhusna #Mütekebbir #muğla #Göcek #fethiye #enfal

0 yorum:

Yorum Gönder