Cuma, Nisan 19, 2019 By: Oku Arz

Kalbin şeni bulsun




Ey şen bahar, gönlü ruşene ermiş kanatlanmış tatlanmış habbe ne güzel müjdeler fısıldar suretin bize, o şen yurttan mı geldin ?
İkbalin dilinden...
kuşlar şen olmaktan olmağa, ağaçlar şen olmaktan olmağa, ey bu muştuya eren seven sen, sevdiren O sevgiyi habbe eden, kemale erdiren O, duyan gönüller şen şen... Şadi olur her lahza da Hû Hû der...
Dervişler zikirde öyle muhabbet ehli, öyle latif, öyle dost, dost, güzel dost.... Dost der mi ola sende hor görüldün mü, bu topraktan bir şey olmaz, kan dökücü ve bozguncu olur, dediler mi? Dostun bağrına saçıldık da canımızı bulduk Hû, o cana üflenen ruhun şenine erdik... O Ruhun esma-i hüsnasınndan binbir şule ile anda göründük, şahit/şehit olduk Hû, bahar olduk Hû... Hâdî koş da o zikir saatine, hayırlı rızkını topla,zikri terk edene dünya ticareti oynama ve oyalanma... Bir var bir yok yanar söner fanidir kanma, baki olan o tükenmez sevgiyi ara, muhabbeti bulursun her an da, binlerce kitap okusak bir şüphe ile o yüktür o yük çekilmez, şüpheyi silen zikirdir, gönül diliyle Hû Hû... Zikreyle, fikreyle, şükreyle aşka er cem ol, gül ol, gül bul, güle er...

Cuma saati toplanmak zikre, Peygamberimizi (s.a.v) ayakta bırakmamaktır,davet Allah'tan... O mübarek sadrı yaran, o yüreğe vahyi indiren O, işte o bağırdan açıldı muhabbet... Ona verildi kevser... Ya Hû illa Hû dirlik ve birlik için kulak veren, gönül veren, susayan, kavrulan koşuyor... Cuma salatımız alemlere nur olsun, Berat kandilimiz mübarek olsun. @ikraela #BeratKandili #cumamübarek #gelincik #papatya #Bahar




Tövbe edilmiş bir gecenin sabahı ne güzeldir değil mi? Nefsi levvameden nefsi mütmaine yükselen sabah.... O sabah başka olur, yürek ağırlığından kurtulmuş, tertemiz olmak için aşka tutuşmuştur, işte bu temizlenme çabası, onun ışığını aramaktır. Hilali aramak gibi yanmaktır bir mum gibi, artık geceleri o eski gecelere benzemez, artık o sabahları eski sabahlara benzemez.... Bunu fili, aşikar gözle görülecek şekilde harama dalmış birinin tövbe etip, kendini düzeltme çabasına benzetebiliriz. Örneğin uyuşturucu bağımlısıdır. Ve bir gün bırakmaya niyet eder, o gün onun tövbesi ile berati buldurur. Biliriz tövbeler en çok gecenin derininde kendinle başbaşayken olur. O gece en derin gecedir. Kim bilir berat kandili kaç tövbeye vesile oldu.

Mübarek olsun, rızaya erdirsin. Evet çok ağır bağımlıların tövbeleri bir noktadır. Bir son ve bir başlangıçtır, çaba ister, zordur. Canına batmış bir diken dahi çekilirken zor çıkar, bedenini sarmış olandan kurtulmak ise gayret ister . Çevrenin desteğini ister.

En basit zannederiz haram olan gıybeti, fakat basit değildir. Alışkanlık haline getiren yavaş yavaş zehirlenir ve çevresinde zehirler. Nasıl ki bir leş suyu zehirli hale getirir. Dedikoduda duyguları, kalbi zehirler. Başkalarının ayıbını, kusurunu araştırmak, onu yapanın ayıbıdır, o iğrenç bir hastalığa yakalanmıştır farkına varmaz.

 Bağımlı olanlara bağımlı olduğu şeyler nasıl rüyasına dahi siret eder, bağımlılık esir eder insanı, insanı insanlıktan çıkarır. Mutlaka birşeye bağlanmak hissimizi vardır.Bu bağ Allah'a olursa kurtuluruz. Onun ipinden tutarsak bize hakkı batıldan ayıracak erdem verir. O erdem bize ışık olur. Kur'an hayattır, hayatı ve kendimizi bize gösterir. Seçimler yollar sunar. Ona son nefesimize kadar muhtacız, onun ile cehennem çukurundan kurtarılırız. Beratimiz mübarek olsun, nefsimiz mütmain olsun, tertemiz ruhu bulsun, aşk ile yürüsün arzın yüzünde göğe ağsın kalbimiz, nefsimiz razı olsun...
 Hû, her tür küçük büyük günahımız için tekrar tövbe... Bir günahkar tekrar eski temizliğine dönemem zannındadır. Fakat sahih tövbe edeni Allah tekrar o tertemiz hale geri dönderir. Estağfirullah el Azîm
 @ikraela
 #esmaulhusna #muktedir #tövbe




Biz hıristiyanların rahibe tövbesi gibi gidip bir imama açıklama yapmak zorunda değiliz, biz sadece günahımızı zaten bilen Rabbimize Onun Gafur, Afuvv, Tevvab, Settar olduğu bilinci ile Ona sığınarak itiraf eder tövbe ederiz. Allah günahımızı da bilir sahih tövbe edip etmeyeceğizi de bize tövbe imkanı vererek bizi günahtan kurtardığı gibi günahımızın bir ömür bize yük olmasından da kurtarır. Bizim günahımızdan ders alıp doğruluğa, güzelliğe ulaşmamız için imkan açar. Bunu cüzi olarak Rabbimizin tecellisi ile hallerimizden anlayabiliriz.
Bir ana baba evladının yaptığı hatayı bilir, onun tövbesini çok ister ki onun kendini ateşe attığına içi razı olmaz. Onun kurtuluşu için elinden geleni yapar, çocuk ise ısrar ile hatayı devam ederse artık ana baba da yapılacak herşeyi yapmış ve onun sağ salim dönmesini bekler, hem kendine hem de başkalarına zarar vermeden dönüşünü ister. Bu çocuk artık haddi aşarsa, ana baba da vazgeçer ama sabreder. Aynısı çocuk içinde geçerlidir. Günaha dalmış ve bir sürü hatasına maruz kalmış çocuk ana babasının iyiliği için ona yardım eder.

 Bir makinayı yapan usta onun hangi durumda ne yapacağını, hangi halde olursa arza edeceğini, bakımını yapmaz ise bozulacağını bilmez mi?
Rabbimiz bizi yaratan, Yaratan yaratılmış ile bir tutulur mu? Hangi makina ben insanım diyebilir? Haşa insan yaratıcı değildir, insan bir yaratılmış olarak, belli kapasiteleri verilmiş, iradesi, duyguları olan, Allah'tan ruh üflenmiş varlık olması bakımından, O'nun esmalarından tecelli ile O'nun açtığı kadarı ile yetenekler ile donatılmış, derinleştiği kadarı ile de ilim, bilim ona açılır.Zaten ilahi programda olan şeyler ortaya çıkar. Alkol dahi zararlı değildir, ilaç ve kimya sektöründe kullanılınca! Onu kötü yönde, yerinde kullanmayarak içki edenler, kendine ve çevreye zulmeder. Allah hiç birşeyi boşa yaratmamıştır. Zıtların dahi faydası vardır. Gece dinlememiz için yaratılmıştır, geceyi sabaha kadar içki meclislerinde geçirirse elbette sabahı pişmanlık olacaktır.
 @ikraela
 #Tövbe #fotoğraf #Bandırma #Manyas #Kuşcenneti


Şeytan Allah'ın doğru duraklarının önüne geçeceğine aht etti. O vakit nerede yanlışın önü ardına kadar açıksa orası şeytanın sevindiği yerdir. Nerede doğrunun önüne set koyulmuşsa orası yanlışa yönelir. Uyanık olacağız doğruluğun önüne set koyan içimizde de dışımızda da olsa uymayacağız. Peki doğruyu yanlıştan nasıl ayıracağız, Kur'an ve peygamberimizin, ashabının hayatını öğrenerek bu ışık bize verilecek, yanılır ve hata edebilmek olasılığımız her zaman vardır. Fakat ciddi bir ihlas, tövbe ve çabamız ile mutlaka Rabbimiz bizi sırat-ı müstakimde tutar. Tüm ömrümüz boyunca muhtacız bu çabaya...

Ağaçların gövdesine bakıyorum iplik gibi, ip ip uzamış kalınlaşmış, kenetlenmiş, sağlamlaşmış, ana kök de sağlam ise her rüzgara karşı dayanıklık artar, meyvelerinden her can beslenir, gölgesinden hara düşen nefeslenir, gece kendini temizler, gündüz kendi temiz nefesinden verir.

 Tekrar yapmak bir bilgiyi gövdelendirmek gibi, Kur'an 'ı tekrar etmek ondaki hakikat ipini kendine bağlamak, tekrar ile sağlam bir kulpa yapışmaktır. Artık onun ile bütün olmaktır, kopmaz bir bağa sahip olmaktır. Bir işi çıraklık ede ede öğrenir onun piri oluruz. Çıraklık demek ise hata yapabilir olmaktır. Hata yapan hatada ısrar etmez, bir noktada kalmaz ise kemale erer, düzgün iş çıkarır. Kör noktada kalmaz. Bu maddi, manevi, sosyal her halimizde böyledir. Allah Ğafur-ur Vedûd,Ğafur-ur Rahîm 'dir. Bizim hata yapmadan kemale erme olasığımız olamaz. Hangi çırak hata yapmaz. Usta o hata yapınca, "bırak onu ben yaparım" demez, hata ederek ehil olmayı öğretir. Rabbimiz merhameti yazmıştır kendine, o merhamet öyle aşikar ki, bu dünyalık yaratmadı bizi sadece buradan geçmemiz bizim için şart. Estağfirullah el Azîm "Elhamdülillahi rabbil alemin"
@ikraela
#tövbe #nokta #körnokta #çırak #usta

0 yorum:

Yorum Gönder