Çarşamba, Nisan 24, 2019 By: Oku Arz

Neden bir bebek olarak dünyaya geliyoruz


Allah'ın rahmeti öyle çok, öyle çok öyle çok ki üzerimizde, tefekkür ettikçe kalbi yerinden koparacak gibi... Neden bir bebek olarak dünyaya geliyoruz? Âh, ah idrak melekelerimiz açılsın diye halimizi görüp aczimizi anlayalım diye! Âh ah! Öyle Kerim ki Rabbimiz bize bebeklerimiz ile de öğretir.

Hiç birşey değildin, hatırlanır, hatırı sayılır birşey de değildin, bak göz, akıl, kalp ile donandın, öyle saf ve güzel yarattı seni, sen kendine bakmaktan acizdin!. Bak bir zamanlar taşınıyordun, sarılıyordun , besleniyordun , seni temiz tutanlar vardı, bak sıra sende artık bir ergensin, artık taşınan değil taşıyan olacaksın, sende temizleyeceksin gücü yetmeyen kendinden habersizlerin arkasından önünden döktüklerini, bilir misin ey! Ermek öyle birşeydir! Her halimiz söyler, ermek artık Allah rızası için aşk ile gayrettir.

 Yaşın büyüdü de halen yok birileri beni taşısın, birileri sarsın, birileri döktüğümüz, saçtığımı, kirlettiğimi temizlesin, toplasın diyorsan daha çok var ermeye, ermek öyle kolay değil! Allah için er, Allah eri ol, topla kendini yürü ya Hakk ya Hû... (Ne söylüyorsam kendi nefsime...) Ne muhteşem yaratan, ne muhteşem öğreten Rabb-ul Alemin Hû...
@ikraela
 #esmaulhusna #Halık #zambak

0 yorum:

Yorum Gönder