Çarşamba, Nisan 17, 2019 By: Oku Arz

Miraç




Kırk dokuz yılımı tamamlamaya az kaldı.... Yarım asrın beş bilinçsiz yıllarını atarsam idrak ile geçirdiğim yıllar süresinde Allah isminden başka güzel isim bulamadım. Yok ki zaten fani değil mi her şey! "Annem, Babam!" dersin yok yetmez herşeye... "suyum, ekmeğim!" dersin geçemez boğazından... "İlacım, hayrım!" dersin terk eder seni...

Gayp olurum sevdiklerimden, kimse ummaz, yar olamam sönerim, batarım gözlerden, gönüllerden...
 Gayp olur insan, söner, batar kimse tutamaz en sevdiklerini.... Kelebek misali üç günlük dünyanın güzel elbiseleri, bir tırtıl iken tekamüle ermenin remzi, daha güzeline inkişaf olsun diye...
"Allah" dedin mi? Korkma İbrahim'ce secdenin başındasın, en sevdiklerinden kesince miracın eşiğindesin . Tahiyatın şehadetinde salihler zümresinde selamdasın, Muhammed (s.a.v) in güzel ahlakına aynasın... Miracın hediyesi namaz müminin gönül nurunun şehadetidir. Miracımız beraatimize kavuştursun, hilali buldursun, Ramazan'ı aratsın inşaallah. Miraç kandilimiz her müminin yüreğinde öyle parlasın ki alemler bu nur ile hakkı, adaleti bulsun. Mübarek olsun. Estağfirullah el Azîm. "Elhamdülillahi rabbil alemin "
 @ikraela
 #miraçkandili #fotoğraf #kızımınçekimi #şakayık

Yine bir kandil gecesinin sabahına erdiren Nur Allah'a hamd olsun. Karanlığı delen bir yıldız gibi kandiller veren Rabbimize binlerce şükürler olsun. 'Kandil' kelimesinin biraz araştırınca" parlamak, ışık saçmak”anlamından geldiğini, 'küçük ışık kaynağı' olduğunu öğreniriz. Küçük ışık kaynakları bir nevi kandil yani. Mum, gaz lambaları, elektrik lambaları birer kandil mahiyetinde.
Ya Peki beynimizde bir kelimenin dahi kandil olmasına ne deriz? Hayatı karanlık içinde kalmış bir insana sadece bir kelime dahi ışık olabilir. O ışığı bulunca aydınlanır, hüzünleri gider. Fakat o ışığı israf edebilir mi? Edebilir... O ışığı boşa tüketen mi kârlı o ışık ile salih iş yapan mı?
Küçük ışık kaynakları o kadar hayatımızın içinde ki gecelerimiz adeta nurun parlaklığı gibi... O parlaklığı ne ile tüketiyoruz? Saçma sapan ruhumuzu çalan, benliğimizi ve Rabbimizi unutturan işlere mi tüketiyoruz.

Öyleyse bir değil bin kandil geçse o ışık içimize işleyip bizi ferahlatmaz. Gecemizi güneş nimeti ile gündüze çeviren Rabbimize binler hamd olsun. Gündüz nimeti öyle bir kandil ki vakti gelen yeri kuşatıyor. Evet kandil gün ışığı ile açık beyan. Bu ışıkta ne işleyeceğiz, arkamızdan hangi örneği bırakacağız? Işığı israf etmeyen, kendini ve hayatını israf etmez. Dünya ahret ışıklanır.Mü'min Allah Kur'an ışığı ile bizi baki nurlandır. Kandillerimiz mübarek olsun bereketli olsun, ihlas ile olsun inşaallah. Hû.
@ikraela
 #esmaulhusna #mümin #kandil

Çiçeklerdeki beş kanada hayranım Beş parmaklarımızın olması gibi... Ve Müslümanın miracı beş vakit namaz ne güzel ciddiye alınıp kılındığında ne güzel müjdeli meyveler veriyor... Beş parmağı ile hakkı ve sabrı ve salih işleri yapanlar gibi... Mü'min' dir Allah eminlik veren... Biz emin olma hissini nereden bulurduk, bir kaybedersek emin olmak hissini şaşarız, dengemiz bozulur, tüm lezzetler acılaşır, herşey düşman görünür. Bize emniyet hissini veren, iman veren Rabbimize binler hamd olsun. "Elhamdülillahi rabbil alemin" Beş vaktin beşinde de ellerimizden hayırlar nasip et,bizi nefsimize bırakma ya Mü'min ya Allah Hû.
 @ikraela
 #esmaulhusna #Mümin #namaz










Arz boş durmuyor, o sadık ışığı boşa harcamıyor , nakışını işliyor, renklere boyanıyor her bir tohum, çekirdek, her bir koza içinde olan tekamülüne koşuyor, fıtratına sadık ihlas ise secdede...
Miraç kandilinin ödülü namaz ciddiye alındığı vakit yeryüzüne gerçek huzur iner. Inşaallah o günler gelir, akın akın namazını diri, dik tutanlar içinde inkişaf eder, yeryüzüne yayılır. Namaz ciddiye alındığı vakit hayr ayağa kalkar, yetim hakkı yenmez. Maun suresi tam buna işaret eder. Namazını ciddiye alan beş vakit Allah'ın huzurunda olduğunu idrak eder. O idrak ile günahlardan çekilir. Namazını ciddiye alan muttaki hidayete erer. Bilinç ile kılınan namaz, kötülüklerden alıkor. Namaz salattır, mümine destektir...
Namaz kulu Rabbine yaklaştıran binektir. Öyle muhteşem gerçektir. Mümin namaz kıldığı halde uyuyorsa, yan gelip yatıyor, saçma sapan ruhunu çalan sapkın diziler ile oyunlar ile vakit geçiriyorsa o namazını ciddiye almış değildir.
Namazı ciddi olanın hayatı düzenli ve ciddidir. İnşirah suresini idrak eden aşk ile gayret eder helal dairesinde çalışmaya hem kişisel hem manevi olarak yükselir, yani namaz çok önemlidir.
Namaz şahsi ibadet olduğu gibi," Kıldım bitti!"değil, namazı günün beş vaktinde de korumak gerekir, koruyan vaktini, canını israf etmez, ehil olduğu işleri yapar, salih olan işlere koşar, hakkı ve sabrı tavsiye eder. Böyle ahlaklanan toplumda rüşvet, koltuk sevdası, ihtiras, ölçüde tartı da hile olur mu? Güven şehri olur namazını diri tutan yurt. Orada yalan, riya olmaz,nakışları gülden, örnekleri gülden olur. Güzel ahlak nuru alemleri parlatır... Ya Hû illa Hû Bakî Hû.
 @ikraela #Kandil #Namaz #miraçkandili #fotğraflar ın son dört tanesi #fethiye #kendiçekimim baştakiler #kızımınçekimi


"O halde hemen Allaha firar edin, haberiniz olsun ki ben size ondan bir açık nezîrim" (Zariyat/ 50)
Bak yine gönül server oldu Cuşa geldi pervaneler ey
 Hadi konuş konuş
 Söze hatem arama
Ah gülizar
 Yine mi geldin
Serdar oldun dilime
 Nezîrim ey, nurum ey, güzel ahlakını Rabbimiz sevdi de, Kendi muhabbetine talip olmak isteyeni sana uymak ile muhabbetine bağladı.

"De ki, siz gerçekten Allah´a muhabbet istiyorsanız bana uyun ki, Allah da size muhabbet etsin ve suçlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah Ğafur-ur Rahîm'dir." ('Alî İmrân suresi 31.ayet meali)

"De ki!" diyor Rabbimiz... Emir Allah' tan, ona tabi olunmasından nasıl razı ki muhabbetini veriyor. O güzel ahlaktan bize de bir pay ver Rabbimiz, o nurdan... O nurdan nasiptar olarak ahrete göçmek nasip et. Ya Nur baki Nur ya Mü'min Ya Hû! @ikraela #Allahsevgisi #esmaulhusna #Mümin #muhabbet

0 yorum:

Yorum Gönder