Çarşamba, Nisan 17, 2019 By: Oku Arz

Baki kazanç hak ile çalışanadır . 










Baki olan Allah'tır. Allah'ın rızası için çalışan baki kazanır. Musa(a.s) kazandı. Çünkü o Rabbi razı olsun diye gayret etti, kavmi ise terk ettiği Firavun sistemini ganimet için bırakmıştı. O açığa çıktı ilk imtahan ile, verilen ile yetinmedi.Çünkü nefislerini kesmemişlerdi. İçlerinde buzağı besliyorlardı. O buzağı nefsin misalidir.

 Buzağı nefsi Allah için kesmedikçe nefs mertebe atlayamaz, çıkar sisteminde yapılan edilen ne varsa tüketir. Neyse döneyim paylaştığım videoda ki çekimime. Fethiye parkları böyle güzel işte. Hayvanlar dahi razı, ehlileşmiş, ürkmeden yanında beslenebiliyorlar. Limon, yenidünya, dut, keçiboynuzu ağaçları parklarda, herkesin dilediğince yiyebileceği şekilde.... Güzel işlere önder olanlar, gitse de onlar kayıpta değil. Onlar Allah rızası için can ile baş ile çalışmışsa onlar baki kazançtadır... Allah rızası için çalışmayan bu dünyada bir süreliğine yemiş, içmiş, itibarın zevkini çıkarmış olur,o kadar. Bakî Allah, Allah için çalışana üzüntü yok. Onlar asla kaybetmiş olmaz. Bu kişi bu parkta temizlik görevlisi dahi olsa... Ekmek parasını kazanır o dünyalıktır; fakat Allah için çalışıyorsa işini zevk ile coşku ile dikkatle, rikkatle yapar. Ve bu dünyada taktir, itibar görmese de ahrette umulmadık güzelliklere, mevkilere kavuşur. Asıl olan bize verilen imkanı küçük büyük demeden Allah için en güzelini yapmaya çalışmaktır.

Yeni dönem belediyecilik milletimize hayırlı olsun. Mevki alanlar bozgunculuk, zulüm yapmasa, ölçüde tartıda hile etmezse gerçek salih iş olur... İşin küçüğü büyüğü yok! #Muhtar olan kardeşler işlerini hakkı ile yaparsa dahi ebabil gibi Ebreh'yi yener. Ebrehe misal olarak; 'Allah'ın hak düzenini kendi çıkarı için yıkmaya çalışan. ' demektir. Allah'ın hak düzeni ise ; 'adalet, hak, mizanı dengede tutmak, yetim hakkı yememek, servetin sadece zenginler arasında dönmesini engellemek, esir boyunları kurtarmaktır.' Kur'an ile hak sabittir. Baki kazanç hak ile çalışanadır .

@ikraela #fotoğraflar daki #ayetler #Hudsuresi #esmaulhusna #Hakk #Seçim2019 #seçim #belediye #fethiyebelediyesi #muhtar

0 yorum:

Yorum Gönder