Çarşamba, Nisan 17, 2019 By: Oku Arz

Kur'an'ı Mehcur bırakmak










Evet temaşa için yürüyorum, her lahza da Rabbimizin eserlerinde O'nun esma-i hüsnasını şahit olmak cennet muştum oluyor... Elhamdülillah bir engelim yok, uzaklaştıran yok, terk de etmiyorum. Yollarda yürürken bu hürriyet duygusu en çok sevdiriyor Fethiye 'yi.... Ve gül peygamberimizin Hz. Muhammed'in (s.a.v) ümmeti hakkında yapacağı şikayet aklıma geliyor.
Furkan suresi 30.ayet. Ayrıca sûre "Furkan" ismi ile hakkı batıldan ayıran, demektir. Muttaki olan kullara bu Furkan verilir. Furkan suresinin ilk ayetinin "Furkan'ı alemere bir uyarıcı olsun diye, kuluna indiren ne yücedir!" diyerek başlaması çok harikadır. Kur'an 'ın bir adı da Furkan' dır. Hakkı batıldan ayıran demektir ve alemlere gönderilmiş olduğunu işaret etmesi alemleri Kuran'dan sorumlu tutar. Ayrıca dikkatimi çeken 'mehcur' kelimesi Furkan suresi 22.ayette cehennemliklerin hiç bir rahmete kavuşamayacak şekilde engelleri için kullanılmıştır. 'Mehcur' kelimesi 53.ayetinde ise tatlı ve tuzlu denizinin arasındaki engel için kullanılmıştır.

Paylaşımımdaki son fotoğraflar sırası ile 22. 30. ve 53.ayetlerdir.
Kur'an 'dan sorumluyuz, uzaklaşan, uzaklaştıran, terk eden kendine ve topluma cehennemi hazırlar. Hak batıla karışır rahmet kaçar. Bir tatlı su bulamaz ki her can meyvelere kavuşsun, maddi ve manevi sosyal ve ruhsal hallerimiz için geçerlidir bu durum. Malesef Kur'an 'dan uzaklaştırmanın, uzaklaşmanın, terk etmenin, engel koymanın bedelini tüm alemler yaşıyor hatta bu durum insanı aşıp tüm yaratılmış canlara kadar nuksediyor. Kur' an nurdur, o nurdan ayrı kalan karanlıktadır. O Nur ile yürüyen huzurdadır , hürüyettedir. Ey Aziz Rabbimiz Muhammed (s.a.v) ümmetine Kur'an ile tekrar izzetini ver. Ya Kerim Allah Hû.
 @ikraela
#esmaulhusna #Aziz #Kuran #Furkan #mimozaçiçeği #fethiye #fethiyesennegüzelsin

0 yorum:

Yorum Gönder