Çarşamba, Nisan 17, 2019 By: Oku Arz

Şükür Etmek


Şükür etmek başkaları ile kendi halimizi kıyas etmek ile olmaz, şükür gayret gerektirir. Kendi olanağımız ile olmayana da destek olabilmek hakiki şükürdür. Yoksa "Bak onda yok, bende var, o vakit şükrederim." demek aldanıştır, çünkü insan o var olanları her an kaybedebilir.
 Şükür özveridir, özden vermektir. Allah kendimize ne nasip etmiş ise onun ile en iyi güzel ameller yapma çabasıdır. Ha ki bir insan yürüyemeyebilir fakat çok zekidir, bir insan az zeki olabilir fakat çok iyilik sever, sosyal olabilir. Yani şükür için kıyas gerekmez, her insan aldığı nefes için, hatta yeniden yeniden yenilenen hücreleri için Rabbimize borçludur. Bahar çiçekleri bir senelik, bir ömürlük nakışlar işler yüreğimize, bunun içinde nefes alan her insan borçludur Rabbimize.

 Kalbi bahar neşesi ile dolu olan bir insana gıpta eden ruhu sıkıntıda olan insan kendini irdelemeli, bu soğukluk, bu darlık neden diye? Neden benim dallarımda çiçek açmıyor diyorsa bakmalı olduğu yere, döndüğü yöne? Kıyas yapmak yerine insaf(empati) etmeli olanağı ile en güzelini yapmalı o vakit şenlenir ağacı, kelebekleri, kuşları gelir....
Fikrimizi, zikrimizi , şükrümüzü de söylemek durumundayız Allah için, o vakit bulut olur yükselir, yağar damla damla şiir olur renk renk sözlerimiz en güzel hale döner... Rabbimiz baki şükredenler arasına al bizi.Ya Aziz Allah izzet O'ndan.
@ikraela
 #şükür #Bahar #fotoğraf #kızımınçekimi

0 yorum:

Yorum Gönder