Salı, Nisan 09, 2019 By: Oku Arz

 "ikra" yı anladığım zaman hayatım değişti.






بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ اِقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذ۪ي خَلَقَۚ "Yaratan Rabbinin adıyla oku! "(Alak suresi/1)
 🌷 🌷

 "ikra" yı anladığım zaman hayatım değişti. Bir anda anladım, fakat o bir an bir anda olmamıştı. "ikra" yı anladıktan sonra anladım. Nasıl ki bir deprem bir göz kırması gibi bir anda olur,fakat o anın olmasının önceki nedenleri vardır. (Depreme neden olan oluşumları öğrenirsek bunu daha iyi fark ederiz.) Evet bir zilzalim olmuştu. Bir anda tüm bildiklerimin altını üstüne getiren, içimdekini bana açan, dışımdakini bana söyleyen, o vakti anlatmam güç! Fakat ruhum başka bir boyuta girmişti adeta, o bir şeyi anlamak ile arkası sürdü, mecaz denilen, metefor, denilen şeylerin nasıl açıldığını gördüm, yaşadım. Evet bu olayı, Allah'ı inkar edenler dahi yaşayabiliyor, onlar bir okuma yapıyorlar, kitaplar okuyorlar, bilim ile ilgilenip dibine kadar inip oradaki cevherden çıkarabiliyorlar, şiirler, romanlar yazıyorlar, evet kainatı ve hatta kendilerini de okuyorlar fakat, "Yaradan Rabbin adıyla !" okumadıkları için şaşı ve topal yürüyorlar(mesnevide anlatılan şaşı çırak hikayesi gibi) Hakikati okusalarda doğru mutluluğu kazandıracak Furkan'a kavuşturulmuyorlar. İşleri Firavun gibi Musa(a.s) ın Rabbini arıyorlar fakat bir o kadar ikilik gördükleri için birini kırdıklarında ikisi birden kırılıyor. Evet gerçek ismimi beni özellikle de yılmadan takip eden kardeşler için açıklamam farz oldu. İsmim Özden, "ikra" yı anladıktan sonra kendime mahlas etmiştim. İki bin on ikide.....







Ve bizler, bizi dinleyenlerin sayısı çoğaldıkça mutlu oluyoruz, coşkumuz artıyor, bir konser verir gibi. Fıtrat olarak da bu coşkuyu arıyoruz. Fakat, bir insan bir alemdir, tüm insanda bir alem. O bire değer verirsek o birin çoşkusu da bizi tetikler. Ya alemlerin Rabbini bilir ve seversek, onun bizi nasıl görmesini istiyor ve öyle davranmaya çabalarsak ne olur? İnanılmaz güzellikler açığa çıkar. Kendin şaşar kalırsın. Ve ayrıca takip ettiklerimizin hepsini takip edebilmemiz imkansızdır.

Bildirimlerini açtıklarımızı ancak günlük takip edebiliriz, o da belli bir sayıda olur. Allah'ı kalbinden çıkarmamak bir çeşit bildirimleri açık tutmaktır, şeytanın doğru durakların önüne geçmesine engeldir. Kur'an açık bir bildirimdir fakat o bildirimi açık tutanlar için! Güncel takip eden güncel bildirimin içindedir. Ve ayrıca burada yazdığımız, çizdiklerimizi kaybetmemek için kayıt edip duruyoruz, belki bir güzel eser arkamdan bırakır mıyım ? diye...
Evet, hepimizin yaptıklarının eseri toplanmış bir kitap olarak elimize verilecek mahşer günü... Ve ayrıca dünyada çoklara sözümüzü dinletmekten büyük mutluluk duyuyoruz, söz verilmişler olarak veya değil. Evet, mahşerde Allah, sadece konuşmasını istediğini konuşturacak... O konuşan da alemler içinde konuşacak, sözünden razı olunmuş olarak. İşte yine geldik o sözünden razı olunan Aziz peygamberimiz Hz. Muhammed'e(s.a.v) ... O'ndan şavkıyan nur'un çeşmesinde ruhumuz. Işte o vakit "oku yaradan Rabbinin ismi ile" Oku o cömert olan, kalem ile öğreten, oku Alak suresinin burcundan alemleri, sana engel olana aldırma secde et ve yaklaş! Hû Bakî Hû Hiç kimse seni bir topraktan insan haline getiremez ve dön bak ilk haline, göz, kulak, akıl, gönül veren O, Hidayet eden O Nuru ayan eden O, huzur O'ndan Huzur O.
"Elhamdullillahi rabbil alemin "
Estağfirullah el Azîm 
  @ikraela #esmaulhusna #nûr #Alaksuresi #fethiye #fethiyesennegüzelsin #ölüdeniz #Bahar #Likyayolu

0 yorum:

Yorum Gönder