Çarşamba, Nisan 10, 2019 By: Oku Arz

Bilinçli Mutluluk





(video paylaşımı instagram @ikraela hesabımda)
Ey sarhoşluk için mey içenler
Gelinde sarhoşluk görün
Ey aklından vazgeçenler
Gelinde cenneti alayı bilin
Ruhunuz duysun o bilinçli mutluluğu Sevgiyi... Muhabbeti...
(18 şubat 2019 Likya yolu yürüyüşünde ki tefekkürlerim.)

Davut (a.s) evvab-tı. (Allah'a çokça yönelen kul) Dağlara çıkıp zikir yapmak o kalbi duyuruyor, onu anladım dünkü yürüyüşümüzde. Allah'ı esma-i hüsnasıyla zikretmek, nefse uymaktan koruyan yüreğe kavuşturuyor Her gördüğünü esma semasından bakmak, tüm yaratılmışlarda ki muhabbeti, rahmeti, nuru gösteriyor. Süleyman(a.s) iradesi inşaa ediyor. Asla kıyamıyorsun, Allah sevgisi ile baktığın için yaratılmışlara. bakışını, duyuşunu değiştiriyor. Her birinin zikrini duyuyor, ister istemez o muhabbete ortak oluyorsun. Koparmaya kıyamıyorsun, kirletmekten haya ediyorsun. Öyle bir ahlak nakş oluyor ki işte o tüm peygamberler ile devam eden, gül peygamberimiz hz. Muhammed (s.a.v) in güzel ahlakı aynalanıyor. O ışıktan ne kadar nasiplenirsek o kadar mesutlar, sadıklar, şakirler, şahitler, muttakiler, muhsinler saffına kavuşuyoruz.
 Esma-i Hüsna ile yaratılanları okuyunca, kovulmuş şeytanın vesvesesinden, fitnesinden, doğruların önüne set olmasından korunmuş oluyoruz. Çöpümüzü doğaya bırakacak olsak ya da gereksiz yere bir bitkiyi kökünden çekmeyi istesek ;Allah Habir, Ragîb, Basîr ismi şeriflerini anmak, tefekkür etmek, bizi tutuyor, koruyor.
Esma-i Hüsna ile yaratılmışları okumak, merhamet nakş ediyor. Sabır, irfan, basiret, feraset kazandırıyor. Okuya okuya hak ve batılı ayırt edecek Furkan kazandırıyor, göz gönül açarak aklı selime, kalbi selime kavuşturuyor. Ve en muhteşemi de Allah'ı bilerek, kendimizi biliyoruz. Kendi kendimizin yükünden kurtulup anlam kazanıyoruz. Nefs kirlerden arınarak doğru keskin gören kalbe kavuşuyor.
Tabi ki bu muhteşem mutluluğun içinde unutup, yanılabiliyoruz da... Hatamızı anlar anlamaz yeniden toparlanıyoruz. Fakat bile isteye o cennetin içinde helal daireden çıkarsak o da hak ettiğini buluyor. Bu dünyada bilinçsiz bir mutluluk yaşıyor fakat ahrete bir güzellik hazırlayamıyor. Göz bozuk, kirli görmekten, isyandan, geçici mutluluklar ile oyalanıyor. Dünyada sarhoş eden madde sadece içki değildir, servet, şöhret, şehvette aklı selim, kalbi selim bilinci söküp alır. İhtirasları içinde hem kendine hemde çevreye zarar verir hale getirir.
 @ikraela
 #esmaulhusna #nûr #fethiye #fethiyesennegüzelsin #likyayolu

0 yorum:

Yorum Gönder