Perşembe, Mart 21, 2019 By: Oku Arz

Kainatın dilinden Botanik Bahçe






Bu fotoğraflar çok uzaklardan geldi, belli ki söyleyecekleri var. Söz olur resim, köz olur resim, sevgi damıtır, sessizce yuvalara sinenler gibi, göz penceresinden zihin odacıklarına girer, orada kalpten seyreder, kalple seyreyler, hayran olur, sevdiğinin gözlerinde demlenir gibi, çiçeklenir, al al olur yanakları.. . Bedeni yürümesen de o yolları, ruhu çoktan oradadır. Havasını hisseder gibi dolanır gözler, sanki Yusuf göndermiş gibi güzel kokar. Öyle çünkü güzeldir, güzelden gelir, güzel, güzel kalmıştır, güzelin güzel kaldığına müjdedir.

Hiç ummadığım şekilde açıldı yorumum, sen yeter ki niyet et güzele, sonra niyeti bozma, gayret et, üç kuruşluk etme o güzel diye bulunur. Evet, niyetim Kerim Rabbimiz'in Veliyy ismi şerifini anmaktı. Evet, şimdi tam oradayım. Veliyy'dir Allah, müminlerin gerçek dostu. O ahsen-i takvimde yarattı bizi,güzel yarattı,en güzel olalım, en güzel bulunalım diye murat etti, yol açtı,hiç yoktan cennet karşılığında güzel olmamızı istedi. Ne güzel dost.
 Paylaştığım bu fotoğraflarda ki yer botanik parkmış. Oraya ait olmadığı halde ona uygun şartlar oluşturulduğu, yetiştirildiği, korunduğu park. Sanki bizlerin evleri de şu soğuk havalarda birer botanik park gibi. Nadide çiçekler var içinde, kimi bebeeek daha, süt kokulu, korunuyoruz değil mi her birimiz kendi botanik parkımızda. Fethiye geceleri soğuk ya, seracılar soba yakarak dua okuyorlarmış. İnsan emek çektiğine kıyamıyor. Rabbimiz ziyan eder mi, ah! Veliyy Allah Hû...
 @ikraela
 #esmaulhusna #Veliyy #Botanikbahçesi #fotoğrafkızımınçekimi

0 yorum:

Yorum Gönder