Cumartesi, Temmuz 21, 2018 By: Oku Arz


تَنْز۪يلٌ مِنَ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِۚ "Bu Kur’an, Rahmân ve Rahîm olan Allah’tan indirilmedir. "(Fussilet suresi 2.ayet)
Fussilet(Ayrıntılı olarak açıklandı)suresi ikinci ayetinin Rahman Rahîm Allah ismine vurgu ile başlaması nazarımızı Rahman ve Rahîm esmalarının semasından bu sureyi okumaya çekiyor. "4 - Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilmiştir. Fakat onların çoğu yüz çevirmiştir. Artık onlar işitmezler. "

Müjdeci ve uyarıcı olarak inen vahiyden yüz çevirmek,yağmuru umursamamak gibi birşey! Bir ekini olsa belki yağmuru isteyecek,henüz susuz da kalmamış ki susayıp yağmuru dilesin.Kendinin içecek suyu var diye susuz olanlar hiç aklının ucuna gelmiyor.Öyle bilinçsiz,rahmeti umursamıyor,kendini ona ihtiyaçlı görmüyor.
Evet evet insan yüz çevirdiğini işitmez ki,duysa dahi istemiyor ki işitsin.

Yağmur nasıl ki rahmet hem bereket hem temizleyici,Kerim kitabımız Kur'an'ın rahmeti gönüllerimizde nur olsun,tertemiz olanlardan etsin bizi hem bu dünyada şanımız hem ahrette şanımız olsun inşaallah.
Şu #karnegünleri anıldığı vakitte kalbime geldi.Hesap günü karnelerimizi alınca ders kitabını okuyan ve uygulayan sorumlu öğrencimi mutlular saffına katılır yoksa değil mi umursamayan,kitap ile alay eden,kitabın içinde işine gelene doğru diyip işine gelmeyeni hiç duymamış gibi kendi keyfince yaşayan mı ?
Çok açık bir gerçek değil mi?
@ikraela
#karnegünü

0 yorum:

Yorum Gönder