Salı, Mayıs 22, 2018 By: Oku Arz

Yeniden Bismillah



Ağaç geçen yıl yazdıklarını yeni bitirdi.Demek ki yeniden başlamaya bir hazırlığı var...

Bu yeni başlama da belli ki bayağı yorgun,bir asır geçirmiş gibi hali var.Gençliğinde ki gibi " Bol yeşil libas giyer miyim acaba?" der gibi kaygısı da yok.O can bulduğu kadar yine coşacak belli,son saati gelene kadar. "Ne yapıyordun?"diye sorulduğunda anlatacak çok an'ı var.

"Bir devrin sonuna bir devrinde başına geldim.Çook soluk aldım, verdim.Borçluyum Halîk Rabb-ul alemin'e...harfi ile sadık oldum hece hece ayetlerine..

Son deme yolculuktayım fakat yeni bir bahara hazırlıktayım.Yeniden yeniden Bismillah ile başlamaktayım.Rahman Rahim Allah ismi şulelenecek ellerimde,merhamet kuşanacak muhabbet,yuva isteyen kuşlara,gölgelendirecek ferahlık isteyene...

İçim kof bir kütüğe dönse de can damarlarım çalıştırılıyor.O vakit şikayet yok,şimdi hazırlık vakti,temizlenme,arınma vakti...."

Şubat ayına gireceğiz inşâAllah, şubat ayı hem son hem de başı hatırlatır.Günün akşam vaktinden çıkıp yatsıya erdiği dem,ölümü remz ederken,şubat en fazla yaşayan insan yaşının ortalama da imzasıdır. İhtiyarın,hastanın en zor saatleridir.Ölümdür.Fakat güneşin başka yerde doğması gibi de başlamaya hazırlıktır.Dünya ve ahret arasında ki kabir remzidir.Bu remz toprağın yeniden dirilişe hazırlanmasıdır.Cüruf ne varsa hazmetmesi,toprağa döndürmesi ile ana rahminde zigotun gelmesini bekleyen rahim gibidir.Hazırlıktır yeryüzünün nazlısı büyüsün diye...

Hû Bakî Hû illa Hû...
İkra Ela
#kainatındilinden
#instagramyazılarım

@ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder