Cuma, Mayıs 25, 2018 By: Oku Arz

"Selamunaleyküm"ü anlayınca 2 #nedenselamdankoptukbiz




Özgecan ne çabuk unuttuk seni değil mi?

ÖzgeCanımız Fethiye kordonunda adına bir alan yapıldı. Unutulmayasın diye!

Oraya bir buçuk sene evvel gidince ruhuma iğneler battı, yutkunamadım.

Çoook sözler sarf ettik,olmasın bu vahşetler diye kendimizce...

Senin için ankakuşu anıtı dikmişlerdi tam orta yere ve renk renk gelincikler.O gelincikler letafetin,inceliğin,güzelin,güzel kalabilmenin remziydi.Ankakuşu evet evet anka kuşu çok önemli. Ona kavuşmak kaf dağını aşınca...Kâf pişman olan kalbin en güzel ruha kavuşma hali...

Fakat yok yok ibret olmuyor üç karanlığa dalmış nefsine ram olmuşlara...

Sen rahmete kavuşalı Özgecanım iki göç kaldırdım.İki yurt arasında...Şimdi ki evimin az ötesinde ise 'BirCan'a şahit oldum. Sadece altı ay şahit olmuş bir can sahibi olmaya.

Altı basamak sadece...

Bir bebek altı basamakta neler kazanır?

Duyma ruhu,görme ruhu,birkaç hece kurma...

Dişleri çıkmaya başlamadan kavuşmuş Rabbine...

Son vahim olay olduğunda derin bir susmayı tercih ettim.

Selam bizim üzerimizden neden kalktı sorusunu daha derin tefekkür edebilmek için.En son yazım şahit şehvetin dünyaya hakim olduğuna!

Bilir misin Özgecanım insan had
di aşınca azap ve sapkınlık gelir.Masumları da yakar göz göre göre,yer cehennem sakinleri gibi olur."Onun yüzünden,bunun yüzünden,sen öyle yapmasaydın ben azmazdım,o öyle olduğu için ben azdım!"Birbirlerini suçlar dururlar.


   Yok böyle olmaz,yo yo böyle olmaz bu kadar oNursuz olamaz insan!O vakit yüzümüzü yırtalım mı, kendimize çizdiğimiz suretimizi!
Selam esmasının göğünden bakalım, ne kadar selam olduk biz?
Nefs nimettir dünyada tekammüle kavuşmak için. Fakat nefs kontrollü ve temiz tutulmayınca hem sağdan hem soldan kayar ve azar.
Doğruluk muhafaza edilince doğru kalır ve içinde ki Muhammed'i ( s.a.v ) güzel ahlakı açığa çıkarır.Aşırıya gidende hiçbirşey yapmayıp uyuyanda da bozuluş başlar.

Dağ şahitti bu hale dört elif miktarından fazla yürüdümü hafifdir tecellisi,beş oldu mu sarsar,altı oldumu çatlatır,yedi oldumu yıkar... Devam edecek inşâAllah, fakat ya üç nefeste ya altışar basamakta...

 

Bismillahirrahmanirrahim

Yeniden bir başlama ile inşâAllah, Selam esmasının semasından tutunarak...

Gece ne yediysek onun karın ağrısı ile uyanırız,gündüz ne hazırladıysak akşam onu buluruz soframızda...

"Neden selam'dan uzaklaştık? "sorusuna tefekkürlerimi bir yazı dizini halinde yayınlayayım derken."Yazı uzun çok fotoğraf gerek.Zaman alıcı üstelikte "dedim.

Geçenlerde ilk başladığım ve şimdi diblerde kalan tefekürlerimi yeniden birkaçını yayınlasam mı acaba demiştim.Sayfamın yeni misafirleri için, arada bir misafir için, benim ile yol alanlar için de...

"Misafir olduğumuz şu dünyadan nasibimize ne topluyoruz?"derken dün yeni başlamamı en dibde ki resimler ile bi süre devam etmeyi düşündüm.

Çok ilginç bir durum ile karşılaştım.Öyle bir yazı dizini olmuş ki birbiri ile bağlantılı ve daha ilginci şimdi başlayacağım tefekkür ile bağlantılı.

Rabbimiz Habir Hadî Vedûd Ğafur Selam Rahman Rahîm...

Başa dönmek gerek en başa...

Bismillahirrahmanirrahim


ﺑِﺴْﻢِ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴﻢِ  ﺍِﻗْﺮَﺍْ ﺑِﺎﺳْﻢِ ﺭَﺑِّﻚَ ﺍﻟَّﺬِﻯ ﺧَﻠَﻖَ ﴿١﴾ ﺧَﻠَﻖَ ﺍﻟْﺎِﻧْﺴَﺎﻥَ ﻣِﻦْ ﻋَﻠَﻖٍ ﴿٢﴾

1-2- Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı.
 ﺍِﻗْﺮَﺍْ ﻭَﺭَﺑُّﻚَ ﺍﻟْﺎَﻛْﺮَﻡُ ﴿٣﴾ ﺍَﻟَّﺬِﻯ ﻋَﻠَّﻢَ ﺑِﺎﻟْﻘَﻠَﻢِ ﴿٤﴾ ﻋَﻠَّﻢَ ﺍﻟْﺎِﻧْﺴَﺎﻥَ ﻣَﺎﻟَﻢْ ﻳَﻌْﻠَﻢْ ﴿٥﴾

3-4-5- Oku! İnsana bilmediklerini belleten, kalemle (yazmayı) öğreten Rabbin, en büyük kerem sahibidir.  ﻛَﻠﺎَّٓ ﺍِﻥَّ ﺍﻟْﺎِﻧْﺴَﺎﻥَ ﻟَﻴَﻄْﻐَﻰ ﴿٦﴾ ﺍَﻥْ ﺭَﺍَﻩُ ﺍﺳْﺘَﻐْﻨَﻰ ﴿٧﴾ ﺍِﻥَّ ﺍِﻟَﻰ ﺭَﺑِّﻚَ ﺍﻟﺮُّﺟْﻌَﻰ ﴿٨﴾

6-7-8- Gerçek şu ki, insan kendini kendine yeterli görerek azar. Kuşkusuz dönüş Rabbinedir.
...( Alak suresi)

Altı aşamaya gelip de artık ihtiyacım yok zannetmek azgınlığa vesiledir.
Altı aşama nedir,ilk yaratılış halimiz okursak bunu daha iyi kavrarız.Altıncı basamak Muhammed(s.a.v ) güzel ahlakının açığa çıkma halidir.
Altı ay ömrü kalmış insan dahi Rabbine yeniden yönelse aynen Muhammed (s.a.v ) şuuru onda da açığa çıkar, muhabbet makamı fakat o makamda  muhabbet bağına girmiş fakat Muhammed'i(s.a.v ) bilmeyenler tam o muhabbet makamından şaşarlar,nefs şaşar Rabbini bilmediği için. Rabbini bilmeyen kendini bilemez.Muhammed'e(s.a.v ) tabi olmayan mahremiyet örtüsünü yırtar ve azar. Bu hayatın her öznesinin içindedir. 
İki insan doğruluk ile başlar sonra sıcaklık oluşur sonra samimiyet sonra muhabbet sonrası. ..sonraya anlatayım inşaallah.Mim koymak gerek düşünme fırsatı...Mimsiz olmaz...
İkra Ela
#instagramyazılarım
#gönültefekkürlerim
@ikraela
#sessizkalma
#nedenselamdankoptuk




0 yorum:

Yorum Gönder