Pazartesi, Mayıs 21, 2018 By: Oku Arz

Hafîz Esma-i Hüsna



Hafîz'dir Allah. Allah Hafîz olmasa herşey yok olurdu.Gayp dahi olamazdı.

Kızımın arkadaşı otobüste başını çarpmış,bir sürelik hafıza kaybına uğramış ve tek aklına gelenin küs olduğu arkadaşı olduğunu söylemiş. Kızım bu olaydan habersiz bir şekilde odadayken sanki kendisi ile dargınmış gibi haline bir anlam verememiş.Olayı öğrenince ve arkadaşı biraz kendine gelince tekrar doktora götürmek için ısrar etmiş.

Kızım"Geçen sene 'hafıza' sunum konumdu.Bu sene arkadaşımda bu hale şahit olunca çok şaşırdım."dedi.Hafıza hakkında kısa bir bilgi de verdi bize...

Tabi ki ben hayret ile dinledim. Öyle muazzamdı ki!

Unutmadığım her harf için, her sabah kendimi sevdiklerimi unutmadan uyandırıldığım için binler binler binler teşekkür ile doldu kalbim.

Bizim hafıza nimetine dahi hemen nasıl da sahiplendiğimiz aklıma geldi.Emanet bir nimet geçmiş hafızamız ve anda gelişen hafızamız bir biri ile bağ kurması geçmiş ve gelecek arasında bir köprü olarak önümüze ufuklar açması hepsi bizim bizim için rahmet,muhteşem!!!

Aynı zamanda dikkat edince bedenimizde ki her bir zerrenin dahi mikro hafızaları var.Karaciğer bir laboratuvar olmayı unutmuyor.Mide hazmetmeyi vs...
Ve kainata bakınca her zerre de Allah'ın Hafîz esmasının tecellilerini,imzasını, mührünü görebiliyorsunuz.A'lâ...

A'lâ'dır O Subhan Kerim.

Rabbimiz Seni idrak eden,Seni zikreden hafızamız ile ruhumuz Sana kavuşsun.

Amin ya Muîn ya Hafîz.
İkra Ela
#instagramyazılarım
#esmatefekkürlerim

@ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder