Çarşamba, Mayıs 23, 2018 By: Oku Arz

Neydim ne oldum Demeden








        40 günler vardır hani,Musa ( a.s ) ın 40 günü...40 gün bir işe odaklanıp hakikati ile işlemek bal gibi muhteşem bir hakikate kavuşturuyor. Bu meseleyi yumurta ile de anlayabiliriz.Aşılanmış yumurta yirmi bir gün belli ısı ile muhafaza edilip,kendini gösterince de uçabilecek kıvama gelinceye kadar beslemek ve korumak hakikatli bir işe nedendir.İnsanlar bu işe önem vermese de Nuh (a.s ) gibi gemiyi inşaya azimdir.Rabbimiz bu nedenle Allah'tan başkasına kul olmamızı istemez ki taklit,kukla olmayalım,kendi öz benimize kavuşalım, ruhumuza üflenen cevheri bulalım. İnşâAllah Rabbimiz herbirimizin cevherini ortaya çıkaracak erdem nasip etsin.

Rabbimiz öyle Subhan A'lâ ki Muazzım'da.

Kemale ulaşmayı,bilgiye ulaşmayı,bir şeyin kemaline ulaşmasını türlü türlü anlatıyor.

Diyelim ki bir olma telaşına düştün,bir yumurta bilgin oldu.Bunu acele edip yersen,yediğini hazmedip hak yolunda enerjini kuvvetini harcayarak israf etmezsen o yine görünmeyen kanatlanacak işlere vesiledir.Yok yediğinin enerjisini de keyfi arzulara bilinçsiz harcarsan sadece bu dünyada zevklenmiştirsin o kadar.O bilgiyi bir başka bilgi ile aşılar ve belli kıvama gelinceye dek muhafaza edersen ona dışardan müdahele etmezsen o kanatlanacaktır.Artık ne aşıladıysan o olacaktır.

Başka tırtılı olduran çok küçük bilgin var diyelim.Onun kemaline bakınca da yine cennet elbisesi kazandırıyor.Yeter ki vazgeçmeyelim.

Peki ipeği olan yumurtadan çıkan bir varlıkta ankebuttur (dişi örümcek ). Ankebut suresini okuyun ankebut düzenini (evini)kemali ile anlarsınız.

Ankebuttan edindiğim tefekkürlerim ise blogumda okumak isteyen için.

İpek cennet elbisesi giydireceğine,ipeğe (İtibar,zenginlik, otorite imkanları)bu dünyada acele sahip olma arzusu bir ankebuta dönüştürüyor.Ankebut evi Firavun-Karun-Haman üçlüsünün tuzak sistemidir.Bu üç güçte olan bir ufak örümcek gibi erkeğini dahi sömüren ankebuta dönüştürüyor.Bilgisini aldıktan sonra onu yiyor.

Konu uzun burada kesiyorum.Rabbimiz ne yapmak istediğimizi bilendir.Bizi mümin olan kullarından eylesin.İpeğini dünya için ziyan edenlerden olmaktan korusun.Ney olduğumuz ortaya çıkacağı gün,

Neydim ne oldum demeden evvel.!
İkra Ela
#instagramyazılarım
#kainatındilinden

 @ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder