Çarşamba, Mayıs 30, 2018 By: Oku Arz

Güncellenmek





Güncelleme'kelimesi hayatımıza sonradan geldi!

Sonradan geldiği halde yeni olan bi'şey değilmiş ama...Biz onu öğrendikten sonra onun ne kadar güncel olduğunu kavradık.Ben ilk 'güncelleme'kelimesini çağrı merkezinden arayıp konuştuklarında duymuştum.O zaman telefonlarımız akıllı da değildi.Cüzi bir akılları vardı, bizde akıllı akıllı kullanabiliyorduk.

Sonra daha akıllı, hafıza kartı olan piyasaya sürüldü. Birde kalbi olanı icaat etmişlerse tamam."Ya virüs vardır"diye telkin eden zekası varda"Ne varsa ıvır zıvır depolama"demiyor.

Bizde ilk defa kullanıyoruz.Depo dolmuş. Ayıklanıp temizlenmesi gerek.Tabi bunu da bilmiyoruz.Telefon hazmedemeyen mide gibi hantallaşıyor.Bu nedenle beyinde aktif olamıyor.Hata verip duruyor.Eh biz de ilk doktor olarak evimizin en güncel gençlerimize koşuyoruz.Telefonum bozuldu diyerek.Bizim gençler komik telaşlarımıza gülüyor.Oğlumun sözü hep güncel mesela bende"Anne kendinizi güncellemeniz lazım. "cümlesi...

Evet evet güncellenmek!

Şu telefonlarımız,bilgisayarlarımız gibi,her yeni taze gün gibi...

Rabbimiz öyle muazzam yaratmış ki bizi,tüm programlar eksiksiz yüklü bizde.Günahımızı dahi belleğin en diblerinde bizim içinde kaybettirmiyor,ta ki tevbe kıvamına gelince hatırlayıp tevbe edebilelim diye.En çokta aynı günah işleyen birini görünce onu kınamadan evvel kendimizde ki ile yüzleşip geri nasıl tevbe edip arınma imkanı bulduğumuzu görebilelim diye...Ah şu elmize nimet olmuş aletlerde bizi anlatıyor ya ne diyelim.

 

Güncellenmek çağın akışında akmak değildir.Her sabah Rabbimiz bizi güncelliyor.Gece ne kadar yorgun uyusak sabah berrak bir bilinç ile uyanabiliyoruz.
Yeni bilgilere aktif katılımcı olabiliyoruz.Buğdayın yetişmesi gibi,depo dolduktan sonra,sapı samandan ayırır gerekli olan hak hikmeti bırakınca hem zihin hem kalp gereksiz yüklerden kurtuluyor.
Kur'an ilk geldiği günden beri en arı,duru temiz su misalidir en temiz de gıda misalidir.İnsana gereksiz hiçbir yükleme yapmaz,bilakis verdiği ödev ile bizde ki gereksiz yüklemelerin atılmasını sağlar.Kendine kul,eğlence etmek isteyenlerin esaretinden kurtaracak taze sözler söyler.İnşirah verir,necm olur,tarık olur.Tüm virüslere karşı bağışıklık sistemimizi koruyacak tanıtım aşıları vardır. "Nas"insan demektir."Nasılsın? " sorusuna cevap "iyiyim.'kelimesi."insanım, Elhamdullilah insan kalabildim."de denebilir."Bunca kirin içinde insanım,fabrika ayarındayım,sürekli inşa oluyorum,insan bilincim a'lâ bilince yükseliyor.Her an temiz olanı seçmeye azami gayret gösterirken,hak ve batılı birbirinden ayırabilecek basirete,ferasete,fuada kavuşturuluyorum."
#İslam ın içinde #iman ile #samimiyet #ciddiyet ile hayırlı #ümmet #hayırda,#güncel , #temizlikte #güncel #hak da #güncel #adalette #güncel olmak nasibimiz olsun.#Gelenekvegörenek in gelen ek lerinde gören ek lerinde virüs, mikrop taşıyan ekleri sile sile,oluşan yaraları, #hastalık ları tedavi ede ede daim bilinçli #mutlu #berrak #güncellenme lerimiz olur inşaallah.Yoksa elimizdeki telefonlar,bilgisayarlar gibi ansızın gibi çökeceğiz.


@ikraela
#sessizkalma
#nedenselamdankoptuk
#hucurat
#zemberek
#zıvana
#çocuk
@güncel
#güncellenmek
#islam
#Kuran

0 yorum:

Yorum Gönder