Perşembe, Mayıs 31, 2018 By: Oku Arz

Bahar demek hep çiçek demek değil ya!


Bahar demek hep çiçek demek değil ya!

Bol toz da!

Gözle seçemediğimiz çeşit çeşit tozlar.

Önce ki gece rüzgarın sesi ile uyandım, balkona çıktım.Temmuz ayından bir gece gibi sıcaklık,çiçek kokusuyla solunuyordu.Gecenin derinliği ile mevsimsiz ısınma ve dumanlı hava korkutmuyorda değildi,dün ikindi vaktine dek geçmedi bu hak.

Hava durumu fırtına uyarısı vermişti fakat bu durum bana Duhan suresini hatırlattı.Çünkü gök yağmur bulutu kaplı değildi.Beyaz sıcak yeride kaplayan dumandı.Çölden gelen bir akım imiş.Yağmur yağsa arabaların camlarını çamur edecek şekilde.

Ne a'lâ hikmet ki çölün tozunu senin yurduna taşıyor.Gör bağrından ne hikmetleri aşılıyor.

Allah'ın görünen orduları gibi görünmeyen orduları da var.

Görünmeyen ve bilinmeyenler için şüphede olanlar halen delil istiyor.Göremediğimiz birçok şeye şükretmekte gerekiyorken!

Rabbimiz hakikatleri hikmet ile okuyacak basireti üzerimizde baki etsin.

Yoksa öyle akımları moda diye yutturan sihirbazlar var ki bizi gördüğümüzü sandıklarımız ile göremediklerimiz ile bizi hikmetlerden koparabiliyorlar.Sivrisinek gibi kanımızı alacak damara odaklılar.

Bu neden ile odağımız daim Allah'ın Semi,Basir olduğunu bilerek ihlas ile yaşamak olmalıdır,kerim kitabımızın eşliğinde...

#Akledenkalp ile bilincimizi diri tutmadıkça şüpheler içinde yuvarlanırken her bir toz bulutunun akımında kaybolur gideriz.

Estağfurullah el - Azîm

Hû Baki Hû
İkra Ela
#instagramyazılarım
#kainatındilinden
@ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder