Perşembe, Mayıs 31, 2018 By: Oku Arz

Regaib Kandili

 

İnşirah ayeti ile @semine.demirci nin Ragaib kandili duası muhteşem bir yorum olmuş...

"Ve ile rabbike verğab."ayeti ile akan dua bana aşağıdaki sözleri açtı.

O vakit zorluktan sonra bir kolaylık var azmi ile hissetmeli bu kandili/ışığı/ basamağı...Rağbetimiz sadece Ona olmalı zorlukta yalvardığımız gibi kolaylığa kavuşunca da yan bükmemeli,benden,benim b/ilgim ile de dememeli... Ya Murağğib Allah A'lâ mutlak Kerîm Hû..

O kadar muhteşem bir mushaf sıralaması var ki!

Duha suresi ile kanatlanmış ruh inşirah ile huzuru buluyor.İnşirah suresinden sonra ki Tin suresinde Ahsen-i Takvim ile esfel-i safilin hali vurgulamasında Alak suresiyle iki hal yankılanıyor.

"İkra,bismirabbikellezi halak!" ile başlayan sure; hidayet üzere olan kulların ahsen-i takvimde kalabilmesi için esfel-i safiline düşenlerin engellemelerine değer vermeden,Allah'a rucu edeceği bilinciyle "Sakın onu dinleme de;secde et ve yaklaş!"diyor.

Engeller ilk tebliğ yıllarında kalmadı değil mi?Vatanımızda eskiden engeller devlet tarafından da yapılıyordu.Fakat engeller devlet tarafından olmasa da toplum içinde de ahsen - i takvimde olanlara karşı esfel - i safilin olanlar tarafından sürdürülüyor.

Namazı anlamsız görüyorlar mesela,ahrete şüphe içindeler.Bilmin Allah'ın Alim esması ile nefes aldığını göremeyen körlükleri de var vs.

Bu durumlar sınavımızın bir parçası.Bize düşen yılmadan ahsen-i takvimde kalmak.Tüm ayartan zevkcilere rağbet etmeden, Muhammed'i(s.a.v)güzel ahlak nuru ile şuurumuzu diri tutmak boynumuzun borcudur.

Zevkcilere Rağbet etmek sonu hüsran ile biten bir hayatken,Allah'a rağbet kevser havuzuna kavuşturan rızaya ermiş nefs inşaa eder.

@ikraela

#nedenselamdankoptukbiz

0 yorum:

Yorum Gönder