Çarşamba, Mayıs 24, 2017 By: Oku Arz

Rabbimiz Kur'an'da"De ki!"ile başlayan telkinleri ile de bizi özgürleştirip kendimiz olmamızı sağlar.


Rabbimizin sözü Kur'an ruhumuza işlemezse,içimizde dışımızda ki bozguncu "De ki!"telkinlerinin kuklası oluruz.

Rabbimiz Kur'an'da"De ki!"ile başlayan telkinleri ile de bizi özgürleştirip kendimiz olmamızı sağlar.
Biz "De ki!"sözünün herzaman muhatabıyız.Bir çözüm aradığımızda,bir çözüm isteyene!
Dikkat edersek "De ki!"lerin içindeyiz.Salih insanlar,darda kalıp söyleyecek söz arayanlara,"Ne desem?"diye imdat edenlere;Hakkı ve sabrı söylemesini söyler.Öfkeli bir insana hakkı tavsiye ederek kötülüğü iyilik ile önleme fırsatına davet eder.
Yalancı, çıkar perest insanlar ise anı kurtarmak adına,hak olmayan,yalan olan birsürü "de ki!"telkinlerinde bulunur.
Maalesef azarlı konuşmayı adet haline getirmiş bazı dürüst insanlar,kendilerinin azarlarına maruz kalmamak isteyenleri,bu yalancı çıkar perestlerin kucağına atar.
Sonra yalan,bozuk,çarpık sözler telkin eden ortada olmaz.Zavallım azardan korunayım derken daha büyük pisliğin ortasında uryan kalır.
İyi insanlar herkesi kendi gibi iyi ve doğrucu bilir.Fakat gerçek doğruyu,hakkı Kur'an ile yüreğine nakşettirmiyorsa sürekli yalancı, bozuk,çarpık beşeri"de ki'"lerin hedefi ve maruzu olur.
İstiyorsak bu tür zulüm üreten bozguncu,çarpık,yalancı, temiz olmayan"de ki!"telkinlerine uğramamak,o zaman yönümüz Bakî olan Rahman Rahîm'in evine...O ki tertemiz,yalancı etmez seni,iftira yoktur orda,bozguncu hiçbir kelime...Duy vechine ona yönelt!Dön,dinleme yalancı seni nefsine bağlamak isteyen her şaşkını!
Ruhun nasıl duyar en güzel rüzgarı camide!Gir içine"Allah!"de...Ruhun ile dinle sana okunan o eşi ve benzeri olmayan Vedûd'un sözlerini...
Vedûd'um ey!Sevdiğim ey!Sözlerin ile öldür beni!...

ikra ela

instagram

@ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder