Cuma, Kasım 25, 2016 By: Oku Arz

Televizyon,Telefon,Bilgisayar gerçekten gerekli mi?

                                                 


Beşerin elinde televizyon da telefon da oyuncağa döndü.Aslında onlarda Rabbimizin biz aciz kullarına bir ikramıdır,Bugünlerde fazlaca serzeniş var,insanlar birbirleri ile yüz yüze muhabbetleri terk etti, çocukları dahi akıllı telefondan uzaklaştıramıyoruz diye...
İnsan nimeti hakkı ile kullanacağına keyfi,arzu ve hevesleri için hadsizce kullanırsa hali ile uyuşturucu müptelası gibi olur.

Rabbimiz bir nimet vermişse onu hak ile kullanana selam olsun. Üzüm gibidir nimet kimi pekmez eder yer şifa olur,kimi sarhoşluk malzemesi eder helak olur.Hakkı ile kullanınca nimet ha kağıttan,ha metalden sohbet, ne fark eder hepsi de okumadır, muhabbettir.Yeter ki ikinin üçüncüsü, üçün dördüncüsünün Allah olduğunu bilerek muhabbetimiz olsun.


Hem de bu teknoloji gelişimi ile Rabbimiz çocuklarımızı hangi harika gelişmelere hazırlıyor bilemeyiz.Çocuğu teknolojiden uzak tutmak değil,onu kontrollü bir şekilde geleceğe hazırlamak da vazifemiz.Biz arkada kalacağız çocuklarımız öğrendikleri ile bizim ellerimizden tutacak.Tıpkı benim gibi ,"Telefonum bozuldu,tabletim bozuldu,şunu nasıl yapacağım?"
Derdimize, bize bizim bir zamanlar onlara güldüğümüz gibi güle güle koşacaklar!   Geç değil ha! İnsan çabuk geçiyor.

Telefonu iyiye kullanınca nasıl hasretlikler imiz diniyor ya da hayırlı bilgi ararsak hayırlı olanı buluyoruz.Televizyon da aynısı fakat şeytani kanallar yoğunlukta,internette de aynısı...İyi var hem de ne iyiler onlara da bakın takipçisi çok az. Takipçi sayısı az dahi olsa nimeti terk etmemeliyiz.
Bu durum bir mahalleye park yapıp da onu sapkınca işlere terk etmek gibi.
Ne yazık ki televizyon gibi bir nimet nasip olunca,"Şeytan icadı"diyerek,salih insanların televizyon aracılığı ile hakkı,adaleti,hayırlı bilgileri yaymasına set oldular bir zamanlar.Hali ile meydan hakikatten şeytani,nefsi,kini körükleyen yayınlara kaldı.
Sonradan salih insanların hak,adalet,hayırlarla ilgili programları oldu.Oluyor da? Ben inanıyorum ki artık Rabbimizin nimeti ile insanlar artık nefsi körükleyen seslerden,görüntülerden,aldatılmaktan bıktı ve hakikati arıyor...
Şımarıklık ve israf ise bunun içinde ayrı bir konu olarak haddinden fazla bu da helak nedenidir zaten!
Tövbe edelim de inşallah bize verilen nimetleri de hak olarak doğru kullanalım inşallah.
İkra ela

0 yorum:

Yorum Gönder