Pazartesi, Ağustos 08, 2016 By: Oku Arz

Tarikat,Cemaat hayattan ayrı değil hayatın içinde sözlerdir.


Hedefi olan hedefine ulaşmak için bir yol arayışına girer.
Tarikat kelimesi 'yol'demektir.
Bir tohumun meyveye ulaşması için önce ağaç olması gerekir.Bunun için her ayrı bilgi cem olarak tohumun ağaç olabilmesi için toplanır.
Toprak,su,hava,güneş,bulut cem edilir.Beraber saf olarak cemaat olur o tohumun ağaç olabilmesi için yol olur.Kainat insanın var olabilmesi için hem tarikat hem de cemaat edilmiştir.
Bedenimizde ki organlarımızın her biri bir cemaat olup bedenin bütünlüğünü korumak için Rabbinin kendine verdiği görevi harfi ile yerine getirir.Her birinin ayrı işi olmasına rağmen asıl görevi insanın yaşamasına yol olmaktır.Her bir cemaat insanın yaşamasına yol olmak yerine her biri kendi keyfine düşse mesela...Kalp tembellik etse,mide yeme telaşına düşse,akıl olanları olduğundan farklı gösterse o beden ne hale gelir?
İnsanın dengesizliği nasıl ki organları ve ruhu etkiliyor.Toplumun dengesizlikleri de toplumun içinde ki organları yolları etkiler.Yollar artık tıkanır,göz gördüğünü berrak göremez.
Böylece bedene nefs hakim olur.
Yollarımızın berrak olmasını istiyorsak,organlarımızın hasta olmadan cem olmasını istiyorsak bir beden gibi toplumda hak,adalet ve dengeden kopmamalıdır.Allah Hakk'tır ve her şeyi hak ile yaratmıştır.Allah Adl'dır ve bizden adaletli olmamızı ister.Ve bize ölçü vermiştir.Hak,adalet ve ölçüde hile yapan önce kendine sonra tüm insanlığa zulmetmiştir.Ve hem yolu hem birliği bozmuştur.
İnsan yüreğinde iyilik tohumunu büyütürse iyiliğe cem olur.
Yeryüzünde iyilik tohumunun büyümesini istiyorsak ona sadece iyilik ile kavuşuruz. .

Hastahane de temizlik görevlisinden baş hekimine kadar cem olmuş insan iyiliğe bir yoldur ve asıl olan insanı kurtarma vesilesidir aynı şey bir veteriner kliniği içinde geçerlidir,iyilik yolu için cem halidir.
Allah'ın yarattığı görünen görünmeyen her şeye saygı ile iyilik hareketinde olan doğru tarikatta dır ve kainat ile cemaat olmuştur.Allah için yaşayanın hayatı,ibadeti ve ölümü Allah için olur.
Tarikat ve cemaat kavramları hayatın içinde bir gerçektir. Kimi tarikini merdiven seçer,fakat iyiliğe cem olmaz ise ne kadar yükselirse yükselsin çıktığı yerden düşer.Kimi tarikini sudan kimi havadan kimi topraktan seçer.Cemaat olur gemi yapar,uçak yapar,köprü yapar.Ne zaman ki hak,adalet ve ölçüden koparsa o zaman tepe taklak düşer.

Ordu vatanın dış düşmanlardan korunması için bir yoldur ve cem halidir.Ordu içinde vatanı koruma görevinden sapanlar yoldan şaşmış cem'den kopmuşlardır.

 İnsan iyilik için tek başına da bir yoldur hem de cem'dir.Bedende ki akıl,kalp,irade,nefs cem halinde hem yol(tarik(at) hem birlik(cema(at) olur.Bu cemaat iyilik fıtratından şaşmadan iyilik için cem olursa nefs dahi ki bir at olur,iyilik için cem olan akıl,kalp,nefs,irade bir büyük cem(at)olur.
Allah iyilik için yol bulmamızı cem olmamızı ister.İyilikte öncüler olmamızı,iyilik için yarışmamızı bunun için bağ kurmamızı ister.
Tarikat ve cemaat kelimelerinin asıl güzel anlamına;hangi yolda çalışmaya gücümüz yetiyorsa işimizi Hakk ve Adl esmalarından tutunarak yeniden kavuşturabiliriz.Hayattan ayrı değil hayatın içinde sözler olduğunu halimiz ile gösterip organlarımız gibi kutuplaşmadan cem olup doğru tarikimizde ilerleyebiliriz...
Şehitlerimizin kanı ile uyanan saf (birlik ruhu)nu korumamız boynumuzun borcudur Rabbimize.Bu borcu şehitlerimiz kanı ile ödedi.Biz ziyan etmeyelim de tarik(at)ımız bütün mazlum ve masumlara iyilik olsun bunun için saf olan cemaat olalım.
A'la Rahman Allah şehitlerimize rahmet etsin,ailelerine sabr-ı cemil versin,gazilerimize acil şifa versin.Dünya ahret selamını üzerlerine baki etsin.
Güzele ulaşmak için iyilik tarik(at)ında olanların cema(at) olacağı Selam yurdu ne güzel....ona El-Câmi Olan kavuşturur.
Allah'a ulaşmak istiyorsak Allah şah damarımızdan daha yakın olduğumuzu söylüyor.Allah uzakta değil ki Ona ulaşmak için en iyi tarik Onu anmaktır."Oku,yaradan Rabbin ismi ile!"Alak.1.

Alimlerin görevi bildikleri doğruları saklamamaktır."O alim beni Allah'a bağlıyor" diyen Allah'ın kendine şah damarından yakın olduğunu inkar etmiştir.
"Siz anlayamazsınız"diyen halkı küçümseyen Kur'an'ı anlayarak okumaktan uzaklaştıran alimler Abese suresine sırt çevirmiştir.

Allah'a ve ahiret gününe iman ederek hakkı ve sabrı tavsiye eden salih işler yapanlar gerçek erenlerdir.Kur'an ayetleri bunun için açık bir beyandır,beyandır,beyandır...

Ya Allah Hu...

@ikraela



0 yorum:

Yorum Gönder