Cumartesi, Temmuz 16, 2016 By: Oku Arz

Duygularımız Duru mu Akıyor?



Küçük şeyler büyür.Hava ısınınca küçük can yakan sinekler oluşur.Birey ve toplumda ortam kızgınlaşınca zihinde küçük şeyleri büyütecek küçük zararlı fakat bir o kadar cinnete neden olacak sesler,kelimeler,gıcık duygular oluşur,üşüşür.

İnsanlar birbirlerini sinek gibi huzursuz etmeye başlar.O zihinde uçuşan sinek karşısından bir damla kan almadan bırakmaz.

Zihine gelen sinek zihinde yok edilmezse her kızgınlık halinde yeniden uyuduğu yumurtasından çıkar ve huzursuzluk vermeye devam eder.O sinek yumurtasından kurtulmanın formülü de kendi zihnimizde ki batıl düşüncelerden arınmak ile olur.

Duygularımızı kin,kibir,helal olmayan arzular ve gıybet ile doldurursak kalbimiz bataklığa döner.Bozulur,tıkanır.Tıkanmış bir kalp damarları nelere sebep olursa aynı şekilde kişiyi krizlere sokar,hatta ölümcül olur.Duygularda ki kirlilik sivrisinek oluşumları için zemindir.Duygular ne kadar bozulur ise sinekler o kadar oluşur.


İçinde bataklık oluşumu olmayan duru bir halde duyguları aktığı için hak ve batılı hakikati ile ayıran selim bir kalbi vardır.
İçinde kin,kibir,haset,gıybet ve helal olmayan istekler barındıran asla selim bir kalbe kavuşamaz.Selim bir kalbe kavuşmak cennet bağında dolaşmaya benzer.O mutluluğa kavuşanların halidir.


Duygularında ki leşleri temizlemeyen o bağa kavuşamaz.



                                                         @ElaIKRA
                                       ikra ela

0 yorum:

Yorum Gönder