Perşembe, Temmuz 03, 2014 By: Oku Arz

Domuz Müslümanlara neden yasaktır ?

                        
                         DOMUZ



‘’De ki: "Allah katında yeri bundan daha kötü olanı size haber vereyim mi? Onlar, Allah'ın lanetlediği ve gazap ettiği, bîr kısmını maymunlara ve domuzlara çevirdiği, tâguta tapan kimselerdir, İşte bunlar, yeri daha kötü olanlar ve doğru yoldan daha fazla sapmış bulunanlardır."Maide suresi 60.ayet
                                                                                                 

  ‘’Murdar hayvan, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına kesilmiş, boğulmuş, vurularak öldürülmüş, yuvarlanıp ölmüş, boynuzlanarak öldürülmüş hayvanlarla canlı iken yetişip kestiklerinizin dışında yırtıcıların yediği hayvanlar, dikili taşlar adına boğazlanmış hayvanlar ve fal oklarıyla paylaşmanız size haram kılındı. Çünkü bunlar doğru yoldan sapmaktır. Bugün, kâfirler dininiz hakkında ümitlerini yitirmişlerdir. Onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım, sizin için din olarak İslâmiyet'i beğendim. Kim açlıktan darda kalırsa, günah sınırına varmaksızın yiyebilir. Şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir.’’
                                       MAİDE suresi 3.ayet    


Müslümanlara eti haram olan Domuz ibretlik halleri ile bizlere neler anlatır. İki üç sene önce televizyondan Mustafa İslamoğlu hocamızın Kur’an tefsirini dinlerken, domuz ile ilgili söylediklerine hayrette kalmıştım. Domuza hiç onun baktığı yönde hiç bakmamıştım.
Domuzun sınırsızlığı temsil ettiğini söylüyordu.
  Domuz sınırsızlığı demek haddi ve hududu olmaması demektir. Domuzun iki tane koklayacak kocaman burun delikleri olduğu halde pisi temizden, helali haramdan ayıramıyor. Onun için burun delikleri bile fayda etmemiş. Domuz da bu yaşantısı ile bize derki;
‘’ Benim gibi her arzunda haddin ve sınırın yok ise, hakkı batıldan ayırmıyorsan, haram helal demeden yiyip içiyorsan DİKKAT!Domuz nefsi hastalığı bulaşmış sana! Hastalığını tedavi etmezsen iyileşemezsin.Özüne yani insanlığına dönebilmen için sınırlarını bilmen gerek. Murdar olandan kaçman gerek’’
  Domuz pislik, leş, çürümüş, kokuşmuş, kurtlanmış et, bitki ve yemek artığı gibi her şeyi yer.
Arzularının peşine sınırsızca düşen insan hiç farkında olmadan dahi leş,pislik,et,kurtlu çürük yiyebilir.Sınırları olmadığı için gözü dönmüştür.Yeter ki yesin yeter ki kendinin olsun.
ARTIK VERENLERE KÖLE OLUR.SEN SANA HAKKINI VERENİN YANINDA OL!Mazlumlar,biçareler sınırsızların elinden kurtarılmalıdır.

Sınırsızlar için çürük,kokuşmuş,kurtlanmış ortamlar hastalıklı nefsi için malzemedir.Oralardan beslenmekten hiç utanç duymaz.
İnsan eti ile de beslenmekten hiç haya etmez.Her et onun için bir pazardır.
Yediği şeyin insanlığa zararı var mı hiç umurunda değildir.
Pislik olan ve pislik yayan ortamlarda onlar için besin kaynağıdır.Pislik yayıldıkça onlar daha çok besin bulur.
Yaptıkları iş çevreye zarar verir mi hiç düşünmezler.Doğal çevreyi de dolaylı olarak böylece yemiş olurlar.Yedikleri de yedirdikleri de böylece hep pislik olur.
 Domuzdan insana geçen hastalıkları incelersek görürüz ki:
Domuz ile beslenince bağ dokuları bozuluyor,kalp ve damar hastalıkları ortaya çıkıyor.Domuzda ki kurtçuklar insana geçip ölümüne dahi sebep olabiliyor.
Domuz nefsi hastalığı taşıyanlar ile beraber olmak bu hastalıklara her an yakalanmaktır.Hak ve batıl ayırt edilemeyecek hale gelince kalp bozulur.Vücutta kan akışının bozulması gibi akılda kalpte hakkı batıldan ayıramaz hale gelir.Bulaşan hastalığa göre hastalığın seyri değişir.
Sınırı olmayanlardan beslenmeyin.Onların sınırsızlığı sizin açgözlü olmanıza sebep olmasın.Ben kazandığıma bakarım demek timsah hastalığına yakalanmak demektir
 Sınırı olmayan insanların yanında olmak onu yediklerini kabul etmeyen bir mideye sahip insansa onun yanında bir dakika durmaz.
Dursa da midesi bulanır,gördüklerinden.Onun yanında kalmaya devam ettikçe kendi fark etmeden kanser gibi bulaşır hastalık sinsice.
Görür vahşice tüketilen et pazarlarını,kurtlaşmayı,çürümeyi...

Yapmayın dese de nafile.Sınırsız olanın  gözü dönmüş yer gerekirse yanında gezeni...
Sınırsız olan et ile beslen diğer vahşilere yemdir.Sınırsızlıktan geçinenlere pazar hazırlarlar timsahlar,ayılar...


‘’Şüphesiz Allah, inanıp salih ameller işleyenleri, içinden ırmaklar akan cennetlere koyacaktır. İnkâr edenler ise (dünya zevklerinden) yararlanırlar ve hayvanların yediği gibi yerler. Onların kalacakları yer ateştir.’’  Muhammed suresi 12.ayet
                                                                                                                     

                                                                                                                      @ElaIKRA

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel bir yazı olmuş, çok güzel anlatmışsınız hocam. Bizi aydınlattığınız için teşekkürler

Yorum Gönder