Pazar, Haziran 01, 2014 By: Oku Arz

#Filhastalığı #Ebrehe ye köle eden cinsinden

                                   FİL
 Rahman ve Rahim Allah'ın ismi ile
’’ Rabbinin, fil sahiplerine ne yaptığını görmedin mi?
‘’Onların tuzaklarını boşa çıkarmadı mı?
‘’Üzerlerine balçıktan pişirilmiş taşlar atan sürü, sürü kuşlar gönderdi.’’
‘’ Nihayet onları yenilmiş ekin yaprakları haline getirdi.’’
                              FİL suresi.1.2.3.4.5.ayet

                                                                                         
Fil hayatı ile bize neler söyler:
’’ Kalın gövdem herkesi korkutup kaçıracak kadar heybetlidir. Her şeyi kavrayan uzun burnumla her istediğime ulaşırım ama boyumu çok aşanlar da olur, onlar gökyüzünde uçanlar ve kökleşmiş ulu ağaçlardır. Koca kulaklarımla kimsenin işitemeyeceğini işitirim ve bu kulaklarla birlik oluruz iletişim kurarız topluluğumuzda. Hayvanların  en zekilerinin içindeyimdir. Aile hayatımız siz insanlarınkine benzer görünür. Biz şeklimizle, faydalarımızla sizler için yaratıldık, kalk da uyan artık! Hayatımız sizin için ibretle dolu. Ben, şeklime güvenen koca fil, nefsimin yüzünden beni çıkarı için kullanmak isteyenlerin eline düşersem tutsak olurum. Senin nefsine fil hastalığı bulaşsa  Ebrehe‘lere köle olursun.’’

  Fil iri cüssesi ve yetenekleri ile onu kullanmak isteyenlerin dikkatini üzerine çeker. Bunlar filin zaaflarından faydalanarak tuzaklar kurar. En çok ehlileşmemişlerini kendilerine çekmeye, alıştırmaya çalışırlar Doğada, aile yaşantısında çok güzel iletişim kuran fil özgürlüğü elinden alınınca, yani köleleştirilince sahibine itaatkâr asker olmak zorunda kalır.
Sahipleri filin gücüne ve yeteneklerine çok güvenir. Fil kırbaç ile sahibine itaat eder fakat  hakkı görünce, hak için dimdik olur.
 ''Fil gibi yeteneklerle donatılmış olsan dikkat et arzularına yenik düşersen seni bir yemle ömür boyu esir ederler istedikleri gibi kullanırlar. Ebrehelerin iplerinden kurtul! Onlar sadece yığmayı, biriktirmeyi, çoğaltmayı severler. Bazen kırbaç yersin acı acı...Sana senin yapmak istemediklerine zorlarlar.Bir ömür boyu belki onlardan beslenir barınırsın  fakat bir ömür esir olur özündeki insanı hatırlayamazsın. İtaat etme hakkı yapmayana! Sen kendindeki insan özünü ortaya koy. Fil koca gövdesine rağmen nefsi yüzünden düşer tuzağa. Bir tek Allah'a kul olursan bütün zincirlerden, kırbaçlardan kurtulursun. Sen Allah'tan başkasına muhtaç değilsin. Açlıktan  korkma  yönel O'na, gerçekten iman edersen ve onun esmalarına, göreceksin ebabil gibi küçük ve çelimsiz olsan dahi  bilki güç Kuvvet Allah'ındır.



Kureyş suresi:

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- Kureyş'e imkan sağlandığı için,
2- Kışın ve yazın yolculuk etme imkanı sağlandığı için,
3- Hiç olmazsa onun için bu Beyt'in (Kabe'nin) Rabbine kulluk etsinler!
4- Ki kendilerini açlıktan doyurdu ve onları korkudan emin kıldı.

                                                               
          ikraela    

0 yorum:

Yorum Gönder