Pazar, Temmuz 26, 2020 By: Oku Arz

Rahmet rüzgarımız olsun



Rüzgar vardır sıcak bir anda şöyle serin serin ferahlatır, rüzgar vardır yakıcıdır, sıcak havada daha sıcak kavurur, rüzgar vardır soğuk havayı daha soğutur, rüzgar vardır bıktırır, "Ne zaman kesilecek?" dedirtir. Sıcak günde serin rüzgar ama sınırı yok, estikçe esiyor, estikçe şidetini çoğaltan cinsten....

 İşte yine hallerimizden haller, bin çeşit haller dünya kurlalı açık açık sözler.... Bandırmanın sükut ettiği anlar o kadar az ki, sanki yirmi dört saat hiç ara vermeden öğüt veren gibi, öğüt güzeldir ama fazlası yakıcı, yıkıcı... Ortam zaten ısınmış, oraya daha ısıtacak sözler söylemek, tavırlar takınmak ne kadar kavurucuysa, ortam zaten gergin ve soğuk daha beter soğuk tavırlar ve sözler de yakıcı olur. Öğüt verme konumunda kim olursa olsun dozunu, ayarını, yerini bilmiyorsa o faydadan çok zarar verir. Dikkatle, rikkatle yapılanı edileni ziyan eder.Ve dikkat etmek gerekir, biz o sıcak ve soğuk anlarda ateşe körük ile gelenleri, soğuğu daha soğuk hale getirenleri ayırt edebilmeliyiz. Bu tür sıkıntılarda salih amel işleyen, hakkı ve sabrı tavsiye eden hüsranda olmaz. Ortamın sakinleşmesine vesile rahmet rüzgarı edilir. Asr suresini bu nedenle de akıldan çıkarmamak gerekir. Bizi her an bir ateşe, kuyuya düşmekten ve düşmeye vesile olmaktan korur.

Her an ölüm olasılığı bizler için, her an o çukur ayağımızın dibinde, Allah'ın ipinden tutunmamak ne büyük kayıp, sağlam hiç kopmayan ipten her an cehenneme düşmekten koruyan en güzel Söz, rahmet sözleri, inşa eden olduran sözler. O söz ile güzel olur sözler, işler, haller. Rabbimiz kerim Kitabından sımsıkı tutunanlardan eylesin bizleri. Rabbimiz sözü özü ile söylemeyi, hali güzeliyle yapmayı nasip etsin bizlere.
Yapılan güzellikleri yakmaktan, yıkmaktan korusun. Güzelliklere destek olanlardan olmayı nasip etsin inşaallah. Hem sözlerimizi, hallerimizi, yaptıklarımızı ferahlatan, olduran rüzgarlar olmasını nasip etsin inşaallah ya Halîk, ya Berr, ya Musavvir, ya Halim, ya Hakîm, ya Veli, ya Ğafur-ur Rahîm, ya Ğafur-ur Vedûd Allah Hû.
@ikraela
 #Bandırma #Rüzgar

0 yorum:

Yorum Gönder