Salı, Temmuz 28, 2020 By: Oku Arz

İncinmek



"İncinmek!" insan bu kelimenin taşıdığı anlamı yaşar, birçok defa yaşar. Hatta bazen öyle olur ki öfkeden deliye dönmüş biri bir ufacık şeyle incitir, hatta iftira eder. Bu iftira "hırsızlık" iftirası olabilir. Haksız yere açık açık suçlanan kişi incinir, suçsuz olduğunu bilmesi o kişiye yeter ama incinir, işlemediği bir suç ile bangır bangır hakaret edilmiştir. "İncinme!" demesi kolaydır, fakat insan incinir....
 Fakat ey incitilen üzülme, Rabbin var, seni inciteni bilen mümin ve mümine kulunun incitilmesinden de razı olmayan ! Ya! Allah ve rasulünün incitilmesi nasıl olur? Vahyin ilk indirildiği devirde mi kaldı? Bu ayetler son saate kadar bize hitap etmiyor mu? Ahzab suresi 57. ve 58.ayetler bu incitilme ile ilgli, sonu lanet, azap ve günah yükü ile biten bir hayat. Mümin ve mümine bu dünyada incitilmiş olabilir fakat kıyamette alnı parlak yüksüz bir şekilde uyanacak.
Ahzab suresinin içindeki bu iki ayeti Ğafur-ur Rahîm esmasının semasında okumak, çokça tefekkür etmek gerekiyor. Allah günahları hatırlattığı gibi kulunu tövbeye davet ediyor. Tövbe eden günah yükünden kurtulduğu gibi Rahîm isminin rahmetine de giriyor. Öyle ki muttaki olanı hamlıktan kurtarıp kemale yükseltiyor.

@ikraela
 #Ahzabsuresi
 #fotoğraf
#fethiye
#kendiçekimlerim

0 yorum:

Yorum Gönder