Cuma, Nisan 05, 2019 By: Oku Arz

Ayna ve İz










Işığın etkisiyle suya düşen yansımayla , toprağa düşen gölge bir değil. Biri ayna olurken biri sadece iz oluyor. O ayna ki berraklığı kadar net, cap canlı gösterirken, iz olan yönü ve saate göre kıvrılıyor, uzuyor, kıssalıyor, inceliyor, kalınlaşıyor, yamuklaşıyor.
Ayna olan fotoğraf gibi gösterirken, iz olan da gölge tek renk bir lekeye dönüyor... Ve işte ayna ve iz olmak farkı, hangisi daha sahici diyebilir miyiz? İkiside hallerimizden hallere iz. Biri bir fotoğraf gibi halimizi yansıtırken, diğeri vaktin eridiğini haber veriyor, biz hallerden hale dönerken adeta işlerimizi, ruh hallerimizi, yamulmalarımızı, uzattıklarımızı, kıssalttıklarımızı hatırlatıyor. O halde ikisine de gereksiz diyemeyiz.
Biz hallerimizi görmek, bilmek isteyen varlığız. Bizi bize anlatan aynalara , işaretlere, izlere , levhalara da vurgunuz ve ihtiyaçlıyız, canımızı acıtsa da, görmek istemesek de hakikati söyleyeni severiz. Ya da sevmeyiz de değil mi? Canımız acır bazen de hakikat olan ile yüzleşmekten, kendimizi görmek istediğimiz gibi hayal eder, kabul de ederiz....

Velhasıl Rabbimiz hiç bir şeyi boşuna ve anlamsız yaratmamış . Estağfirullah el Azîm. Afuvv O, yamuk, kırık, bozuk hallerimizi düzeltecek olandır. Af ettiği gibi, kusuru da örtendir. Tövbe edene, kendini bilmek isteyene yol açan, hakikati gösterendir.
Münir Kur'an'ımız nurdur bize her bir harfi ile, hem bir ayna hem de bir izdir de bize bizim hallerimizden haber verir. Ona döneni parlatır, taş olsa dahi. Bize kendi yüzlerimiz gösterir , muttaki olanı hidayete kavuşturur.Ona sırtını döneni dahi yakalar. Ondan kaçan, kendi ile yüzleşmekten kaçar. Karanlığa düşer. Evet o hakikati söyleyen yüce sözdür. Rabbimizin sözü, tamamı ile haktır, hakkı söyler hakkı duyurur. Kendi yüzünden kaçan kendine zulmeder. Kaçmadan yüzleşeni Kerim söz en güzel yüze yöneltir. Güzel ahlakın parladığı onurlu yüze. "Elhamdullillahi rabbil alemin "
@ikraela

  •  #esmaulhusna #Afuvv #gölge #iz #ayna #fethiye #fethiyesennegüzelsin #gemi #deniz #fotoğraf lar #kendiçekimlerim #pelikan #fotoğrafı #kızımınçekimi

0 yorum:

Yorum Gönder