Cuma, Şubat 15, 2019 By: Oku Arz

"o gün insan “kaçış nereye?” diyecektir."(Kıyame süresi 10)




Ey Kerim Rabbimiz rahmetin,heryeri sarar,kuşatır. Celalinden Cemal Rahman Rahîm ismine sığınırız,elbetteki korku nimetini de Sen yarattın. Korkmak ile bir kedi yavrusu kendine en korunaklı yeri arar bulur,bu da Senin tecellindir. Alâ ibretler arzın yüzünden seslenir bize...

Taşkınlık eden bir ailenin içinde masum yavrular en görünmeyecekleri yerlere kaçarlar,ta ki fırtına dinene kadar. Hadsizlik aştımı masumlar da zarar görür,yerin yüzündeki sünnetullah bizi bizim hallerimizden söyler. İbret nazarıyla kendimizi derleyip,toplamamızı hatırlatır. Ölçüde tartıda hile etmemezi mizanı korunmanızı ister. Rahman suresi ne muhteşem açar bu bilgiyi.Adeta Rahman isminin tecellisi mizana bağlı. Eskiden günler öncesinden hava raporu veren kaynak yoktu. Fakat basiretli,tecrübeli insanlar göğün hallerini tanır ve ona göre işaretlerden tetbir alırdı. Metoroloji haber vermese de dünkü bulutlar bugünķü yağmurun habercisiydi. Bir ailede bir toplumda giden ters durumları ve gelebilecek fırtınaları haber veren basiret sahipleri gibi işaretleri anlardı.

"o gün insan “kaçış nereye?” diyecektir."(Kıyame süresi 10)

 O son saat gelmeden tüm ezberlerimizi tekrar aslından okuyalım o vakit anlarız nerede hata yaptık yapıyoruz! Hafızlar hafızalarındakini aslına rücu ederek tekrar eder.Hafîz Allah koruyandır. Estağfirullah el Azîm Elhamdülillahi rabbil alemin.
 @ikraela
 #gökgüriltüsü
 #kıyamesuresi
 #mizan
 #ölçü
 #Rahmet

0 yorum:

Yorum Gönder