Cuma, Şubat 15, 2019 By: Oku Arz

Kainatın dilinden Şahitlik


Şahit olmak,yolda olmaktır,yolun sonuna varılmamış olsa da yola devam etmektir. Yola şahit,yolda olanların şahidi olmaktır. Bir çekirdek ağaç olmak yolunda ağaç olmanın şahitliğini yapar fakat meyveye şahit olmadan bir fırtına onu köklerinden sökebilir. Çekirdek bir çiğnemlik uyuşuk et parçası gibi âlak halinde kalmayıp kendine verilen can ile tekamülüne yürür. O kodlanmıştır bu hâle,hallere göre şekillenir,meyvesini aşikar eder.Hakk'ın şahitleri olarak binbir esma şulelenir onda. Kavraya bilme yeteneği verilen insanın yine kendine verilen irade ve gayret ile tekamülü gelişir.
Nasıl ki ana karnında bir çiğnemlik uyuşuk et parçası olan insan Rahîm esmasının tecellisi ile kalp sahibi,göz,kulak,gönül sahibi olmaya şahit oluyor.
Şahittir insan olmaya ölmeye,Allah'ı bilen insan Allah'ı esmaları ile tanıdıkça,şahitlik ettikçe o şehitliği idrak edici olur. Allah içlerimizden şehitler alacaktır.Şehit olmak şahit olmaktır,o şehitler ki canlarını verirler o şahitliği.
Bir vatanın bütünlüğünü Allah için korumaya çalışanlar şahittir,bir bedeni korumak için elinden geleni yapan insan gibi... Bütünlüğü bozmaya çalışanlar ise bir beden içinde ki kanser hücresi gibidir. Ya da hastalık yapan mikrop gibidir. Her ikisi de ifrat ve tefrit içinde haktan kopan bozguncudur.
#Şehitlerimiz #ebedi #şahitlerdir ebedî mutlular safında hak yolunun #şahitleri. Rahman Rahîm Rabbimiz #şehitlerimizin ailelerine sabr-ı cemil versin... Bu dünya çok kısa,gerçek buluşma yeri ahret/son ev... Onlar o son evlerinin şahidi olarak da gittiler.Orası ayrılıkların biteceği yurt. Tıpkı Yusuf(a.s) ın,kardeşlerinin,ana ve babasının buluşması gibi... Dünya çölünden ahret sarayına bir Yusuf gibi alınmak ne güzel.Şehidini Yusuf gibi orada bulacak olan ne mutlu,Yakup'ça ağlasada ... @ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder