Cuma, Şubat 15, 2019 By: Oku Arz

Allah'a Kulluk özgürlüktür

Gül yürekli peygamberimiz hz.Muhammed(s.a.v)in "Lâ ilâhe illallah"kelime-i tehvidinin kurtuluş olduğu ile ilgili hadisleri var. Peki bu kurtuluş nasıl gerçekleşir? "İlah yoktur Allah'tan başka"derken ,Allah'ın tek bir yaratan olduğunu kendimize söylerken; hangi muhteşem gerçek açılarak bizi aziz inşa sahasına alıyor?
 "İlah yoktur Allah'tan başka"diyince insan özgürleşir,sadece Allah'a kul olarak tüm esaretten kurtulur.Allah'a kul olmak demek hiç kimseye boyun eğmemektir. Peki bu boyun eğmemek yaratılmışlara asi/isyankar olmak mıdır? Allah'a kul olmak sorumluluklarını bilerek hakkı yapmaktır. Hak dairesinde dönüştür.
Fakat bunca açık gerçeğe rağmen kuru bilgi taşıyıcıları ,sadece ağızlarında geveleyip hazmetmeden anlamı özünden koparanlar ile tohumu tesbih gibi sayıp sayıp birgün dahi " bu nedir?" diye tohumu toprağa defin edip sulamak,beslemek gibi gayrete girmemişlerdir.
Çoğunlukla anlam kuru bilgi olarak kendini gösterememiş,yaşanmamıştır. 'İlah yoktur Allah'tan başka' kelime-i tehvidini bize kuru bir söz olarak verdikten sonra,sadece Allah'a kulluk etmeyi hakkı ile anlatamadılar.
Yıllarca bocaladık:
"Ben Allah'a kulum."dediğimiz halde nefsimize,eşyaya,insanlara kulluk ettiğimizi anlamadık. İyi olmanın başkalarının isteklerine kayıtsız itaat ederek emir kabul edip yapmaktan geçtiğini zannederdim. Hem kendimizin hem başkalarının esiri olduk.

Pinokyo gibi insan olmak hayali kurarken iplerimiz hep bir başkalarının elindeydi. Ellerin bir başkasının hakimiyetinde,ayakların da,konuştukların hep bir başkasının taklidi,seni sen olmaktan uzaklaştıran gerçek,sen bir başkasına bağlı kaldıkça yalan,yalançı eden gerçek. Asla sen değilsin ki,sen de olamazsın,hep bir başkasına uyan ne kadar gerçek olur, ne kadar hakikati konuşur? Allah'a kul olmak ise insanı tüm esaretten kurtarır,kendi öz benini gerçekleştirir. Binlerce tohum,çekirdek vardır herbiri kendi özünü aşikar eder... İnsanın özünün ortaya çıkabilmesi,sadece Allah'a kul olmaya bağlıdır. Yoksa bir tohumun çürümesi gibi çürür.
 "İlah yoktur Allah'tan başka"dediğimizde,firavun gibi benlik dağında olanların göz boyacı,aklı baştan alan bağından kurtulup batılı yutan bağa kavuşuruz,Allah için sorumluluklarımızın bilincinde olup gayret ederek öz insanlığımızı buluruz. @ikraela
 #özgürlük
#pinokyo
 #kukla

0 yorum:

Yorum Gönder