Salı, Şubat 19, 2019 By: Oku Arz

Gönül tefekkürlerim Paraşüt



Bir şey olur, ne tutunduğu bağ, ne de rüzgar onu tutamaz istediği yerde. Çekilir... çeken çeker son nefes gibi,bir beşiğe alınır gibi alınır, yeniden büyür,hiç büyümemiş gibi...
 @ikraela
☘ ☘ ☘
#fotoğraf kızımın çekimi,cuma günü #fethiye
#ölüdeniz #uluslararasıhavaoyunlarıfestivali nden bir heyecanlı #fotokare, Paraşütçünün düşüş anı. Hazır bekleyen botlar ile hemen bir kurtarış yaptılar elhamdülillah.



Önce gümüş Sonra altın d/okumuştu. Tezhip sanatının ince sabır ile işlenmesi gibi,bir o kadar da ebru gibi, bir değişte değişti her şey bir anda gibi,sessizdi,sesizce eğildi,ufka eğildikçe altın tozu serpti. Öyle, seyirciler büyülenmiş gibi herkes kendi kalbi ile hayret elbisesini giydi. Bitmesin bu an neşesi, daim aksın dercesine çekenler çekti. Kimi avuçlarının içine aldı güneşi,kimi altın tozuna dönen kumları aldı,kimi her bir parıltıyı yakalar mıyım diye suya daldı... Öyle muhteşem yaratan,her an yeni bir güzellikler yaratan Rahman Rahîm Rabbimize binler şükür olsun. Böyle muhteşem bir yaratılışın her hali ile idrak edebilen her halde seyircileri olmalıydı.Çocuk kalbi ile de kemale ermiş bir kalp ile de saf sorgusuz,çıkarsız arı kalpler ile de her halden anlayıp idrak eden seyircileri olmalıydı. Elhamdülillahi rabbil alemin. Yarattığın zerreler sayısınca elhamdülillah. @ikraela








"Kâf vel kur’ânil mecîd"
(Kaf suresi 1.ayet meali)
 "Elhamdülillahi rabbil alemin"
 Ey gözümüzü açan
 Ey gönlümüzü açan
Ey günümüzü açan Mecîd Allah sonsuz kerem sahibi Subhan Hû.
Rabbimizin mecîd olan o şanlı şerefli sözünden bir nefes almak bin hayat bahşediyor. Daim diri olan sarsılmaz söz! Ey pişmanlık içinde münib olan kul diri söz ile bin inşirah duyar ruhun. Şahidiz Allah'ım bildirdiğin sözüne. Allah doğruyu söyledi.

Öyle aşikar ki şu gerçek,kim diyebilir ki;yaratılmış şah eserlere bakınca gönlünün açılmadığını? Doğaya çağıran doğa severler var. O doğa ki biz hiç yokken annemizin sütü gibi bize hazır edildi ediliyor,bak yine açtık gözümüzü, ruhumuz güzellikler deminden semaha durdu. Vecde geldi Hû Hû diyor. Ey pişmanlık içinde gelen mecîd kul bak ve seyyah ol seyr-i sefer içinde,gönül pencerenin perdesi açılsın,sevgiyle bak muhabbet ile perde mi kalır? Temizler kiri pası,can can olur cananı bulur,leyden geçer leyla olur ,mecnun leylada yanar kul olur.
Ya Hû illa Hû Bakî Hû
@ikraela

 #fethiye #ölüdeniz #Belcekız #uluslararasıhavaoyunlarıfestivali
#Kordon

0 yorum:

Yorum Gönder