Çarşamba, Şubat 20, 2019 By: Oku Arz

Enfal/73



Öyle güzel, öyle muhteşem bir ağaç karabiber ağacı. Başından neredeyse meyvesi eksik olmuyor,öyle Rabbimizin Kerim isminden secdede...
 İlkbahar olunca meyve ağaçları, mısırın sıcaklık görüp patlaması gibi;sırası gelen pıtır pıtır açar,her biri bir hece, ayet,tefekkür,
herbirinde esma-i hüsnanın latif yazılarını okuyabiliriz.
Her biri bir cevher. Her biri binlerce meyve verecek, kökleşecek bir ağaca gebe. Fakat işte kimi çiçekken yanıyor,kimi meyvesi hamken donuyor. Binlerce ağaç meyvelenip olgunlaşırken,binlercesi de olmadan soluyor. Akşam #trtbelgesel de çok acı bir felaket izledim. Pek gündemde olmayan,hiç yokmuş gibi sayılan felaket. Orada o durumlara sürüklenen her evlat için yüreğime bin kan düştü.
Bu dünya nereye gidiyor...Şehvet perestlerin bir lokma çocuklara göz koyduğu iğrençliğe...

 "Kâfirler de aslında birbirlerinin dostları ve yardımcılarıdırlar. Eğer siz de öyle yapmazsanız, yeryüzünde büyük bir fitne ve fesat çıkar."(#enfal/73)

 Rabbimiz "...YERYÜZÜNDE büyük bir fitne ve fesat çıkar." diyor. "...Yeryüzünde..."diyor. 🌷 🌷 Birlik sağlamayan,sorumluluk üzerine almayan,hak ve adaletten kopan şuculuk buculuk eden ümmetin üzerinde dağ gibi bir sorumluluk var!!!

 Estağfirullah el Azîm.
@ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder