Pazar, Haziran 03, 2018 By: Oku Arz

Her intihar haberi yürek yakar.İntihar eden umudu koparılmış, dalından koparılmış bir çiçek gibidir ya da koparılmış fidan gibi. Tutunacağı bir bağ bulamaz,sessizce ölür,anidenmiş gibi görünür.



Her intihar haberi yürek yakar.İntihar eden umudu koparılmış, dalından koparılmış bir çiçek gibidir ya da koparılmış fidan gibi. Tutunacağı bir bağ bulamaz,sessizce ölür,anidenmiş gibi görünür.
Tekvîr okundu üzerimize bak yine...
Güneş mi dürülmüştü?
Yıldızlar mı bulanmıştı?
Dağlar yerinden mi oynamıştı?
Kıyılmaz olan ne varsa en başta canını terk edecek kadar...
Akın akın nefsin canavarları mı hortladı,ateşlendi mi yüreğin!
Ah defterler açıldığı gün evet evet,suçlar ortaya döküldüğünde kaçış yok!Ne kadar sinsen bir yerlere,ne kadar kaçsan sorunlardan/sorumluluktan dalsan yuvana defterler açılacak ve ortaya dökülecek herşey.
"Diri diri gömülen kıza sorulduğunda,hangi suçtan katledildin diye"(Tekvîr suresi 8.9.ayet meali)
Evet nefisler kendi için ne hazırladığını anlar.
Evet evet son haşr yeri değil henüz burası ve geçer leyl ve nefeslenmiş dipdiri taze sabahlar nasip eder Rabbimiz.Kerim rasulun getirdiği söze gönül ver.O kovulmuş şeytanın sözü değil,o doğru durakların önüne set olmaz.O ümit verir,o yalnız olmadığını sana değer vermeyenler olsa da sana değerini veren Rahmân Rahîm Allah'ı hatırlatır.Ümitsizlik çukuruna düşürüp ayaklarını kırmaz o sadrını yarar,dilinin bağını çözer,inşirah olur,güven olur,sığınak olur,en kopmaz bağ olur.Duha vaktin olur,güneşini söndürmez,kanatlar verir, şefkat ile saran kanatlar yetim kalmışa,sefil düşmüşe...
♣♣♣
(Tekvîr suresinden esin ile yazdım, içim acıyarak.Her gencecik canın intihar haberi ile yüreğimiz yanarak.Ve her toplum içinde olan vahim olaylarda toplumun en başta "Ben ne yapıyorum!"sorusu ile daha derinden yüzleşmesine inanarak.)

Halen geçmiş eğitim sisteminin çirkin sonuçları sürüyor.Bir zamanlar meslek liselerinin önünün kapatılması birsürü okumuş iş imkanı bulamayan gençlere neden oldu.
Artı, beşerler yüksek okul okumayanı kınayarak nelere neden olduklarını biliyorlar mı? 
Maalesef Bandırma da ki genç komşum,yüksek okul bitirdiğini,işsiz olduğunu söylediğinde"İnsanlar okul bitirdin de ne oldu bi'şey olamadın diyorlar,bu daha can sıkıntısı."demişti.
Evet beşerler umut kırmaya birebir,bir dakikada güneşini sòndürür,yıldızlarînı bulandırır vahşiler gibi dedikodu meclisleri toplanır.
Köy usulü çalışanlar kınandı, çıraklık edenler kınandı, kadın ev hanımı diye, ilkokul mezunu diye kınandı. Ey kınayıcılar bilsinler ki kurbanlarına güzel telli tuvaklı kına yakıyorlar farkındalar mı? 
Emekliliği gelmiş,verimsiz ders anlatan öğretmenler sınava tabi olsun.Sınavı geçemeyenler emekli edilsin.

İkra Ela

@ikraela
#instagramyazılarım
♣♣♣
#GençÖğretmenlereimkandoğsun
#ailesosyalbakanlığı
#millieğitim
#millieğitimbakanlığı
@tcmeb
@tc_basbakan
@ailebakanligi
#nedenselamdankoptukbiz
#zıvana
#zemberek
#oku #ikra
#intihar

0 yorum:

Yorum Gönder