Cuma, Haziran 01, 2018 By: Oku Arz

Bu ne muhteşem antlaşma! 


"Kur'an okuyayım."derken sadece bir an sesimi çıkaramamak; aczimi,fakrımı sadrıma vurdu.

Kız kardeşim, paylaştığım bu fotoğrafı miraç kandili günü bana gönderdi."Eve gelince kurumaya yüz tutmuş bitkimin bugün çiçeklenmiş olması beni çok mutlu etti. "dedi.

Değil mi herşey emanet bize!Saksıda ki çiçeğimiz de emanet.Baktıkça gürleşen,güzelliklerini ifade eden emanet.Bu bakış tabi ki sadece yüzüne bakmak değil.Her hali ile her hal ile ilgiyi kesmemek.Fakat bazen bi'süre bakımı ile de ilgili olmuşsakta o susa bilir.Küsmüş gibi kendine dönebilir,dalları kalkmaz,gözeleri de körelebilir.Belli ki o demde dilsiz dudaksız haller söylemektedir.

"Emanetsin,borçlusun,borç aldığın hayatın son demine kadar borç.Sen ey! Ne çiçeğine kefilsin,ne sesine!"

Evet emanettir herbirimizin sesi parmak izlerimiz gibi kendimize.Borç olarak verilmiştir.Borç bir sesimiz var bizim.Bedava gördüğümüzden mi hoyratca harcarız bilmem!Borç halbuki,emanet!İnsan emanet aldığına gözü gibi bakmaz mı? O göz de emanet ya!

Ne ki emanet ve borç olarak verilmeyen bize?Üstelik emanetin kıymetini bilir hakkı ile gözetirsek ve aldığımız borcumuzu ahsen ameller için kullanırsak karşılığında cennetler vaadi ile!

Bu ne muhteşem antlaşma! Borç verilen hayat ile cenneti kazanmak!Hem de eşyanın hakikatine vakıf,esma-i hüsna okuyucusu olarak.Şuur üzerine şuur!

Değil mi ki şuur da emanet bize!

Ey bizim Subhan Rabbimiz bize ikram eden cömertler cömerdi.Kıyas yok! Çünkü tüm cömertlikler Senden.Bize verdiklerin ile Sana kavuşan azizlerden eyle bizi!Cömertsin bize vermen ile Senden eksilmez.Bizi aziz dostlarından eyle!

Ey Mütekellim Rabbimiz biz unutan ve yanılanız,sesimiz kaybolsa onu tekrar getirmeye mecalimiz,kudretimiz yok.Ölüden diri çıkaran Sensin.

Estağfurullah el Azim. 
İkra Ela
#instagramyazılarım

@ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder