Çarşamba, Mayıs 23, 2018 By: Oku Arz

Söke söke nakşederiz biz



Sabah paylaşmak için sabredemedim.

Annemin elime iğne batmasın diye verdiği yüksüklere benzeyen meşe palamutunun takkelerini görünce kalbim bi heyecanlandı ki sormayın. Belli ki geçen senenin dervişleri takkelerini yeni geleceklere devredip gitmişler.

Ah ah nerede nakışlarınız derken iğneleri de görmem mi!

O 6 şubatta nakışını da işlememiş mi?

Her halde ev iyi ısıtılmış kış ortası, eline verilmiş kasnak,yüksük,iğne,ala ipekten mi kadifeden mi iplik,kumaş sütlükahve rengi..yeni başlamış,model şahane, en güzel kısayı mı okumuş ne Yusuf yüzlü güzel işlemiş.

On üçünde annem ilk etaminden kumaşı,binbir renk ipi yaz tatilinde seccade işleyeyim diye verdi.Örnek muhteşemdi,sanki bu yorgan iğnesi gibi dikenin çiçekleri gibiydi.

Birde annemin"Şimdi ki nesil kılmaz ama,olsun sandığında!"demişti.

Biraz içerlemiştim.Namazgahım tıpkı o takkeler gibi hakkı ile yaptı görevini.

Sonra ne yarım kalmış nakışları bitirdim.Örnek ala ala,en güzel örnekler araya araya...sonra kendi örneklerimi akletmeye,nakşetmeye başladım.

Evet evet örnek alırız biz o en güzel örneği kerim kitabımız Kur'an'ın sesinden,özünden duyarız.O örneğin en güzelini verir.Onun yolunu,onun tekammülünü kısaların en güzeli ile bize anlatır.Tabi ki ilk başta bocalarız,olduğu gibi nakşedemeyiz yüreğimize, ne düğümleri sağlam bağlayabiliriz ne de doğru istikamette işleyebiliriz.

Yamuk da gideriz.Sıkılırız,yüksükten usanırız elimize iğneler batar.Usanır yarım bırakırız sonra özleriz yine başına gideriz.

Fakat ısrar samimiyet ile işleye işleye kaç bez eskitiriz.Gün gelir döner bakar hatalarımızı fark ederiz.Ve yeniden başlarız,en güzel olsun diye,güzel güzel bulunsun diye... *

*

*

"Andolsun ki, Resûlullah, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.

(Ahzab suresi 21)
İkra Ela
#instagramyazılarım
#kainatındilinden

1 yorum:

Kiremithanem dedi ki...

Gün içinde böylesine güzel ve çok sayıda yazı yazmayı nasıl başarıyor sunuz?

Yorum Gönder