Çarşamba, Mayıs 23, 2018 By: Oku Arz

Saraya davet



Hani bir padişah vardır, bir muhteşem sofra hazırlar,davet eder,akıl, şuur, kalp sakinlerini...Her isteyenin istediği istediği şekilde sunulmuştur.Fakat numune olarak, sofra alabildiğine zengindi fakat herkesin önünde yemek istediklerinden alsın diye boş tabak vardı.Haddi aşar ölçülü olunmaz ise sonuçları da söylendi.

Davete gelenlere bir de müjde vardır.Sabredip başkasının hakkına el atmayana,gözlerini başkasının tabağından koruyana,sadece kendinin olsun diye aşırmayana,hakkı ve şükrü bilenlere,kendindekini paylaşana,en güzel bahçelerde en güzeli ile bir dahaya sürekli hesapsız sunulacağı da vaad edilmişti.

Davete gelenlerin kimi hiç padişahı dahi merak etmeden,söylenen sözlere kulak asmadan hadsizce yedi,teşekkür nedir bilmeden gitti...

Davete gelenlerden kimi padişahı merak etti,fakat kibrinden teşekkür etmeden gitti.

Davete gelenlerden kimi de öyle yedi öyle yedi ki,kıra döke,şapır şupur doyumsuzca,sınırsızca gitti.. Davete gelenlerden kimi hayran kaldı bu sofraya,tek tek merak etti,tarifleri var mıdır? dedi.Bu ikramı vereni öyle merak etti ki ta sevgisi ciğerine işledi.Baktı Onu anlayacak,sevecek kalbi de o vermişti.Bu ne latif sofra ki hiç bir kusur, eksik yok!Öyle teşekkür etti ki o sarayda aldığı son nefese,son lokmaya,son görmeye dek!

Bu saraya tekrar dönüş olacağını bildi.Bunca ikramı icaat eden hiç yokluğa bırakır mı geri?

Belli ki hak eden bir dahaya bu kapıdan girecek,anladı.Hak etmekte değer bilmek ile tevazu,edep ile idi...Onun rızası dairesinde idi,sabrede ede,şükür ede ede gitti.

Ey bizim A'lâ ikramların sahibi Rabbimiz bizi daim razı olduğun muhlis kullarından eyle.

Biz unutur ve yanılırsak bizi affet,zalim olmaktan ve zalime karşı bizi koru .Bizi müslüman olarak yaşat,müslüman olarak öldür.Senin aziz şahitlerinden eyle bizi.Hû Bakî Hû. Estağfirullah el Azim. 
İkra Ela
#instagramyazılarım


@ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder