Salı, Mayıs 22, 2018 By: Oku Arz

Kur 'an nasıl şifa olur?


(Fotoğrafda ki ayet meali Yunus suresi 57)

Hastadırsın çare çare ararsın, hiç bir doktor sana doğru reçeteyi vermez gibidir."Yok ben anlatamıyorum derdimi" diye sızım sızım sızlanırsın.Doktor da "Eksik biliyor olmalı " dersin,Rabbin ayağına gönderir bazen de doktorunu,ona da derdini açarsın. Reçetesini,teşhisine de şüphe ile bakarsın, fakat ilacı tam onun dediği gibi kullanırsın. Reçetede ne yazdığını dahi bilmeyendirsin.Sadece burada ne yazıyorsa verin ben kullanayım dersin....

Vaktinde alır ne gerekiyorsa yaparsın. İyileşmiyor gibidirsin.Ama yine ilacı alırsın. Yavaş yavaş ağrıların kesilir,gözünün ferri açılır, halin gelir,tutmayan kolun canlanır.Ağzının tatına dahi kavuşmuştursun.Öyle ki tatları seçebilecek kadar,artık hazmında kolaydır. Bir sevinçle doktora en sevdiklerinden hediyeler de alır gidersin.En çok da teşekkür etmek için,kontrol bahanedir! Doktor mutlu olur artık ilacı istediği gibi kullanıp gönül hoşluğu ile gelmene fakat "Bu ilacı son nefesine kadar kullanman gerekiyor."der.

İyileşmiş olmana sevinmene rağmen,onu bir ömür kullanmak ağır gelir.Ağır gelsede artık o senin yol arkadaşın,can arkadaşın olmuştur.

İşte Kerim ,gönüllere şifa Kur'an'mız Rabbimizden bize şifadır.Hatta hiç okuma bilmeyene de şifa olur.Yeter ki iyileşmeyi,iyi olmayı dile...anlamlarını onu ruhundan hissettirir.Öyle olmasaydı sarıkamışın şehidinin yetimi bir gözü mavi bir gözü yeşil yüzünden tebessüm eksik olmayan her sabah caminin sobasını yakan dedem öyle takvalı olur muydu?
 
                 

Bu hali daha iyi anlayabilmemiz #15temmuz da ki #şehitlerin ailelerine bakmak dahi yeterli.Geçen sene Ramazanda Hilali Beklerken sahur programında buna şahit olduk.Ve çevremizde var öyle samimi iyi olmak istiyor ki pür dikkat gayrette,canı gönülden. Rabbi o amâ da olsa,okuma da bilmese ona ilham ile pisi temizden ayırmasını sağlıyor.
Gönüllüce Rabbine teslim olmak hali....
Bu demek değil ki bilmek önemli değil! Bilmek önemli hem de çok önemli bir o kadar da bildiğin ile salih amel etmek önemlidir!
Bildiği ile canı gönülden harfi ile görevini yapanlar hidayet yolcusudur...
Şimdi siz kardeşlerim ile birlikte bu tefekkürümü yaparken o güzeller güzeli takvanın alasını yaşayan okuma yazma bilmeyen peygamberimizi Hz.Muhammed ( s.a.v ) i daha iyi anladım. Onun mübarek sancısını . Elhamdullilahi rabbil alemin, selam tüm peygamberlere...
Sen yeter ki iyi kalma sancısı çek okuma bilmesende Rabbin seni hakikati kalp gözü ile okuyacak kıvama getirir.Yeter ki " Oku,Yaratan Rabbin ismi ile!"(Alak suresi 1.ayet meali )
O cömert olan kalem ile de öğretende..,kalem olmuşsun mürekkebin nerede ey!
Peygamberimize söylenen "...Emrolduğun gibi dosdoğru ol!..."Hud suresi 112.ayeti meali bize de söylenen.Bilemeden iyi olmaya çalışan ile bilerek iyi olmaya çalışanın sancısıda bir değil!
Fark ettim ki biz bilmenin sadece 'be'sindeyiz...Eliften be ye geçtik.Bu dünyada be deyiz... Bismillah...
@ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder