Çarşamba, Mayıs 23, 2018 By: Oku Arz

#güzelkelimelergüzelisimlerinhecesidir



Evet evet çok iş var.Kuzumu gönderdim.Kedimiz uyuyor.Ben kelimelerin otağına mıhlandım.Askı olayım diye değil tabi askı da gerek fakat önce ev inşaa olmalı...Kelimelerden çivilerim var benim onları işin erbablarından seçerim,kimi zaman ağaçtır çivim,daha sağlam olsun dersem demire giderim.Hadidtir,münib olmuş kuvvetini hakça değil zalimce kullanmış bilmeden,hakkı savunayım derken haksızı kucaklamış,pişman tevbede,zalimlik için hiç vermem bi'hal, hak için kullanacaksan al dal dal...Yedi beyzayı bulsun elin, batılı yutan ney olsun.

Şekerpare olsun dilin.

*

*

@esmadergi otağında #güzelkelimelergüzelisimlerinhecesidir dallarında #şekerpare "şeker kelimesi 'şükür'kelimesi ile akrabadır."cümlesini buldum.Hepsi harika da onları ve onlar hakkında tefekkürlerimin hangisini dillendireyim halimle,kalimle,her hal gibi halim gider.Kal olan kalır/kalır mı? (Kalmaz o da yaprak misali erir gider,bir başka baharda, anda başka bir kalpte kal olur.)

Ramazan bayramının bir adı da neden şeker bayramı? Şükre ermekten.

Ramazan 'yanmak'demek.Allah için yanmak,doğruluk için yanmak,nur için yanmak,anlamak için yanmak,nefsini tutamayınca ögrenemediğimiz şey.Oruç ile öğretir Rabbimiz sevdiklerimizden karşılığını beklemeden vermemizi isteyerek.Bile bile nefsimizi tutarak.Bir oruçlunun suya yemeğe kavuşması nasıldır? Bin şükür ile Şakir esmasından şule yüreğe iner.Şükrü bulur.Bazen hastalıklar şükre kavuşturur.Bütün pervanelere ne teşekkür ederiz değil mi ?

Ah! Rabbimiz her an nefes nefes can can iyileştiriyorken bizi Hadî olanı unuturuz pervaneden biliriz iyiliği.Pervanelere iyiliği de iyi olmayı seçmeyi de O vermiştir.İster şükreden olsunlar ister olmasınlar pervane edilmişler.Şükrü bilirlerse şeker şerbet olur işleri bilmez de hırsla pervane olurlarsa toz olurlar.Bak kelebeklere şerbet olacak işteler.Kiraz çiçekleri açınca duy onları.Sen kelebek ol da kepenek olma? Hırs kendini kör eden ateş.Kendi ateşin ile kendini yakmak!

Bırakmalı ikiliği de üçe,dörde varmalı...Bize varmalı, alem biz diye dönüyor.Rabbimiz "Biz"hitabı da kullanıyor kerim Kitabımızda,işte biz biz olunca,şükre varınca işte o biz,biz olunca Bire varan...
İkra Ela
#instagramyazılarım
#esmaileyaşamakdergi
#güzelkelimelergüzelisimlerinhecesidir

@ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder