Salı, Mayıs 22, 2018 By: Oku Arz

Canın içinde bir can


Kedimizin göz bebeklerini inceliyorum.Tabi ki her ışıktaki görsel halini.Muhteşem bir yaratılış.Krom sarısı bir göz.Göz bebeğinin üzeri bir cam gibi belirgin, göz bebeği ise çok ışıkta büyüyor,az ışıkta küçülürken uzunlamasına bir elips şekli gibi oluyor.Sanki krom rengi bir perde var,ışığa göre açılıp kapanıyor.

Göz bebeklerimizin bu halini göz bebeklerimize dikkatli bakmayınca bilmedik! Bir göz okuyucusu,uzmanı da değiliz.Fakat göz bebeklerinin bu halini görüp hayret etmek ise muhteşem heyecan.Sanki bir makina kendinde ki yeni bir özelliği keşf ediyor gibi bi'şey...

İnsan hayret etmeden duramıyor,doğduğum ilçenin özellikle hanımlar benim gençlik yıllarımda perde altından azcık yer açarak pencereden gelip geçene bakardı. Çok garipserdim.

Kalp gözümüz gibi,canın içinde bir can,o can bir camın ardında, o camın ardında da bir perde var.O perde camını temizleyene açılıyor.Yok ısrarla kirli tutan ise perdeyi açsa da nafile, çirkef olmuş camdan ne görülür ki?

 " ...nefse ve ona birtakım kabiliyetler verip de iyilik ve kötülüklerini ilham edene yemin ederim ki, nefsini kötülüklerden arındıran kurtuluşa ermiş, onu kötülüklere gömen de ziyan etmiştir..." Şems suresinden ayet meali.
İkra Ela
#instagramyazılarım
#kainatındilinden

@ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder