Pazartesi, Mayıs 21, 2018 By: Oku Arz

Bağ Kurmak


Maşaallah(Allah'ın dilemesi ile) umutsuzluk yok fidanı sula,besle...sonra bir başka fidan ek onu da sula besle,bahçende bazen de ektiklerinin bir kısmı çıkmaya bilir,yada büyür de meyve vermez oda olsun oda gölgelendirir.Yeter ki bağın ile ilgilen,bağından bağını koparma nerede ne yapacağını bil.Bağını öyle hale getir ki sen bağın ile ilgilenemeyecek hale gelsen de bağında kemale ermiş canların olsun.Onlarda kendini sarhoş edici mamul etmesin, onlarda hakikat şerbeti içirsin habbe habbe.

Rabbimiz bize bağ kurabilmeyi nasip etmiş.

Bir kahve içimi bağ kuran bir ömre sığan muhabbet çekirdeğini taşır.

"Bir kahve!" deriz o dahi bağ kurmadan olmaz.Malzemeleri birbirine bağlayıp başını boş bırakmaya gelmez.

Olgunlaşan işlerin gözetleyen bir sahibi vardır. O o gözetlemeyi öylesine yapmaz,güzel olsun,kemalini bulsun diye gözetir.

Ah kahve sende söyledin ya sözünü,daha ne diyeyim. Dedin bana: "Rakîb Allah şu cüzi halinle başı boş olduğunu zannetme,seni gözeten Subhan unutmaktan,ihmal etmekten her eksik sıfattan münezzeh.Bağın Ona bağlıysa korkma,bağının Onun dilemesi ile olduğunu unutma,Onun güç ve kuvveti ile meyvelendiğini de,o zaman Ondan geleni Onun için ikram etmeyi ihmal etme,muhabbet bağlarına erdinmi şaşma...Rabbini unutma!.... Cennet (korunmuş bahçe)te Rabbimizden selam ile muhabbetlerimiz olsun inşâ'Allah...

Bu dünyada korunmayı ihmal etmeyenlerin yurdunda,asıl yurtta,asıl halimiz ile,asıl olanlar ile...
İkra Ela
#instagramyazılarım
#Tefekkürlerim
#gönültefekkürlerim
#esmatefekkürlerim

@ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder