Cumartesi, Mayıs 06, 2017 By: Oku Arz

Yılan yılanı yutar


Amerika özgürlükler ülkesi diye bilinir.Avrupa kıtasından Amerika'ya ilk göç edenler; yaşadıkları vakum gibi kendilerini yutan,pisliğe bulaştıran bataktan kurtulmak, daha huzurlu,özgür,temiz yaşayabilmek için göç etmişlerdi.
İnsanlar kendi doğdukları topraklarından da doymak için çıkar.
Yemeğe,huzura,sevgiye,geçime,barınmaya,inanca,bilgiye,hür olmaya, arınmaya vs...
"Ve mâ a’celeke an kavmike yâ mûsâ." «Ey Musa! Seni kavminden (ayırıp) daha çabuk (gelmeye) sevkeden nedir?» (dedik) "Kâle hum ulâi alâ eserî ve aciltu ileyke rabbi li terdâ"
"Dedi ki: Onlar, işte onlar izim üzerinde geliyorlar. Rabbim ! Sana (gelmekte) acele ettim, razı olasın diye."(Tâhâ 83.84.ayet)
*
*
*
Bu ayetlerin bağrında hissetmek,Musa (a.s)ın saf duru samimi sancısını...O Rabbi razı olsun diye acele eden,"Ya Musa!"sözünün muhatabı!

Ne muhteşem!Rabbinin sözü ile başbaşasın,arı,duru,saf aracısız...Gönülden duyuyorsun.O ayet şimdi tam o anda sana söyleniyor.
Seni böyle acele ettiren ne?Niçin yollara düştün?İstediğin ne?
Döner bakarsın terk ettiğin şeylere halen yanında mı? Taşımışsan terk ettiklerini şimdi o buzağının başında oturansın,bak niyetin Rabbinin rızası olsaydı mızmızlanmazdın,tüketmezdin kendini tüketmek istediklerinle...
Musa (a.s)'a selam olsun.Arkasından gelen peygamberler onun izinden gitti...yani Allah'ın rızası için.
Çağlardır insanlar yurt değiştiriyor,kazananlar ise Allah rızası için koşanlardır.Ganimet peşine düşenlerin eni sonu gözleri körelir.
Yılan yılanı yutar,yılan eni sonu kendi başını yer.
@ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder