Cumartesi, Mayıs 20, 2017 By: Oku Arz

Üç aylar


Putları yıkıp,Allah'ı arayan yürek İbrahim (a.s)yüreği ile yürür.
Batıp,kaybolan,sönen ne varsa red eder,Allah'ın vechini arar. Kabedir yolu...halden hale döner,Muhammed(s.a.v ) nuru kadridir.O nur ki en güzel ahlak!
Ey Rabbimiz o ahlaktan ziyalar ver bize,iki cihanımız da nur olsun.Kalbimiz o aşkın ziya ile coşsun. ..Hû Baki Hû...
Yılın on iki ayında, ilk olduğumuz cenin halimizden yeni hallere girmemiz gibi tam olduk zannettiğimiz yerde yeniden yeni başlamalar haller içindeyizdir. Hatta bu on iki ay bir kaç günde de tekammül edebilir,bir ömürde de.Saliseler,saniyeler,dakikalar,saatler gibi her an anın içinde yeni bir hali taşır ve bir birine gebedir..
Üç ayların başlaması,dikkat buyurun Cemâziyelâhir (Büyük tevbe ayı)den sonra başlar.Tevbe edenin af için ciddi bir arayışı olur. Büyük tevbe edenin aşk ile arayışı olur.En başta nasıl bir karanlığın içinde olduğunu fark eder.Aslında dünyada her geceden sonra güneş lambası ile aydınlanıyorsak,ruhun Rabbine yönelmedikçe zindanda olduğunu fark ederiz. Ruh Rabbine kavuşacak nuru arar.Kandiller bu basamakları anlatır,günahını fark edenin miracı olur,Berat'e yükselir ve aşk ile işte o hilali arar.O hilal ki Ramazan'ın müjdesi!O müjde ki kadrin müjdesi!O kadir ki temizlenmiş bir yürek evinin müjdesi,Kabe'yi aratan,dili baldan tatlı eden,Burak gibi kanat takan"La ilâhe illallah" coşkusunu kalpte söyleten...Hû Baki Hû!

İkra Ela
instagram @ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder