Perşembe, Mayıs 25, 2017 By: Oku Arz

Kiraz Yaprağı Köftesi

İnsan nereye giderse gitsin vazgeçemediklerini canla başla arıyor.
Biz Malatya'lılar özellikle de Çırmıktı'lı olanlar kiraz yaprağı köftesinden vazgeçemezler.Kiraz yaprağı bulamasalar akraba yapraklara koşarlar,kır menekşesi,fasulye yaprağı ,dut...
Evimize yakın bir köyde kiraz ağaçları olduğunu söylediler.Gittik art arda üç köy sonra aradığımıza kavuştuk.Çakıl köyü girişinde bahçe sahipleri sanki bizi beklemiş.Torun tohum bahçede,kiraz topluyorlar.Oğlan gelin gurbetten gelmiş onlara paket yapacaklarmış.Velhasıl bereketli oldu,güzel insanlar ile hasbıhal ettik.Yaprağımızı da topladık.
Yıllardır Malatya'lı olarak görevim haftada en az bir gün köfte yapmak en basiti sadece köfte aşaması bir saatimi alıyor.
Nefsimin bayram edeceğini bilirim işin sonunda da fakat sararken ruhum daralır.Dermanı tabi ki güzel bir ders açmak,güzel sohbet ile işi taçlandırmak.Eskiden bilgisayar yokken tv de güzel bir sohbet varsa bayram ederdim.Rabbime binler şükür olsun uzağı yakın etti,Rabbimiz için sesini,hayatını infak edenler evimizin içinde. Bir tık ile kimi,hangi konuyu dinlemek istersen!
@moralradyo ile sekiz ay önce bilgisayar vesilesi ile tanıştım.O zamandan beri mutfağımın baş konukları.Benim dershanem mutfağım...
"Şimdi Rabbinizin hangi nimetine dersiniz ki yalan? " Rahman suresi 28.ayet.


ikra ela

0 yorum:

Yorum Gönder