Pazartesi, Mart 20, 2017 By: Oku Arz

Kim istemez kendine bir yol açılsın?

Kim istemez kendine yol açılsın? Gözünün önünde ki kara perde kalksın, ruhu aydınlasın,uçsuz bucaksız bir ufuk bulsun?
Bunu aslında en basit hali ile hergün yaşarız.O gün dağıttığımız, kirlettiğimiz ne varsa derleyip,toplayıp temizlememişsek ve diğer güne bırakmış isek sabah evimizi karanlık buluruz.
Özellikle mutfakta yeni bir çalışma başlatmak temiz bir tezgah ile olur.Akşamdan kalmış dağınık tezgah kara bir perde gibidir.Şu resimde ki yolu tezgahımız farz edelim.Akşamdan bir yığın döküntü orada kalsa,o yol açık olur mu?
Önce onu toplayacağız ki gözümüzün önü açılsın, ufuk belirsin...
İç dünyamızda aynasıdır, yatsı namazımız gün içinde yapıp ettiklerimizi derleyip toplamamızdır.Fatak ciddiye alarak kılınmış namaz ile bu verimliliğe kavuşulur.Kur'an ile tefekkür etmek sağımızı solumuzu içimizi dışımızı toplamaktır,temizlemektir.Dağınıklığı giden,temizlenen insan ferahlar,kalbi dua dua şenlenir,gecede olsa ruhu duhaya uyanır.
Gece tefekkürüne uyanmak,bu uyanık ruh ile yeni bir günün tohumunu gönle ekmek gibidir.Kur'an ve dua ile olmuş bir tohum güneş gibi yükselir.
Bu durumlar sünetullah gereği hak,merhamet,adalet,sabır ile azmedenlerde de hiç Kur'an okumamış dahi olsalar cereyan eder.Bu da Rabbimizin rahmetidir.Fakat Kur'an ve dua ile bu sünetullaha uyanlar Rabbinin yakınlığını öyle muhteşem hisseder ki bu aleme değer.Sana senden yakın Olanı yakin hissedebilmek,kalbine duaları verdiğini duymak,an an Bismillahirrahmanirrahim'le görmektir.
Ey Rauf-ur Rahîm Rabbimiz Sen bize dağınıklığımızı toplayacak basiret,feraset ver.Sen bize hergün yeniden başlamak nimeti veren Rabbimizsin ,bize öyle kerim bir başlamak ver ki bize gelen bizde gül kokusu duysun.
Kuddüs Sensin Rabbimiz, bize cihan alemine gül olacak temizlik ver.Hû...

ikra ela

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Kuran ile inşa olmuş olan , Kuran talebeliğinin hakkını veren , hak davasını kendine dert edinen çok güzel bir yürek var yazlarınızda. Kalbimizdeki buzağı sevgisini anlatan bakara suresi ile ilgili yazınız beni çok etkiledi. Birkaç yazınızı okuyabildim ama Rabbim izin verdiği sürece okumaya devam edeceğim paylaşımlarınızı. Yüreğinize, elinize sağlık. Rabbim yolunuzu açık etsin, mükafatınızı arttırsın, kolaylıklar versin, ummadığınız yerlerden rızıklandırsın inşallah. Selam ve dua ile...

Yorum Gönder