Cuma, Aralık 16, 2016 By: Oku Arz

Hucurât, 10. Ayet: "Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz.


Rahman Rahim Allah ismi ile
Hucurât, 10. Ayet: "Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz.

Hucurât, 11. Ayet: Ey iman edenler! Bir topluluk diğer bir toplulukla alay etmesin. Belki de onlar, kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın. İmandan sonra fâsıklık ne kötü bir isimdir! Kim de tevbe etmezse işte bu kimseler zalimlerdir.

Hucurât, 12. Ayet: Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir."


Sadece bu üç ayeti dahi ezberleyip,hayatımıza geçirsek Müslümanlar arasında birçok kötülük; suyun, sabunun kiri temizlediği gibi yok olup gidecek.
Maalesef diyorum, bu ayetlerde yapılmaması söylenenler o kadar yaygın ki;kinden,kıskançlıktan,
hırstan,çekememezlikten,kendini beğenmekten,cahillikten,şeytanın yaptığını haklı, süslü göstermesinden türeyip gidiyor...

Biz şu serçe kuşlarından da daha aciz varlık; Ateş olmadan kış günü kendimizi soğuktan koruyamayan varlık, aczimizi görelim! İçimizde ki ateş ile yangın çıkaran değil aş pişirenlerden olalım.
Rahman ve Rahim Allah ismi ile her işimize başlarken,yaptıklarımız da gerçekten hem içimizdekilerine hem de dışımızdakilerine merhamet var mı bakalım!
Rabbimiz Kur'an'ı gönlümüze aşk eylesin. Onunla yürüyelim,onunla görelim,o onun ile hal olup,o doğrular yolunda mutluluğa erelim.Amin ya Allah Hakk


Çok çalışmamız gerek.Hucurat suresinde ki 10.11.12.ayetlere toplumda farkındalık çok az.Bu ayetleri elimizden geldiğince duyurmamız gerekiyor.Alay,ayıplama,kötü lakap,zan,kusur araştırma,birbirini çekiştirme/dedikodu toplum içinde mikrop gibi büyük belalara çekirdek oluyor.Masummuş gibi görünüyor fakat ne büyük felaketlere gebe olduğu fark edilmiyor. Toplumlar kendi kendini helaka sürüklediğinin farkına varana kadar bir çok şey iş işten geçmiş oluyor.

Evlerde ki sohbetlere,Yasin okumalarına en başta bu ayetleri okuyup,anlamını mukabele etme ile başlarsak dilimize  sahip olacak erdeme kavuşabiliriz diye düşünüyorum. Hanımlar arasında Yasin okumaları o kadar çok ki ve saygı ile dinleniyor,fakat anlam mukabelesine geçilince o sessizlik korunamıyor.Bu nedenle en azından Hucurat suresinde ki yukarıda ki belirttiğim ayetlerin anlamlarını dahi duymaları çoook önemli!!!
Cumamız o zaman cennete vesile olacak,en başta Rabbimizin rızasına kavuşmak en güzel cennet!!Ya Allah ya Vedûd

instagram @ikraela















0 yorum:

Yorum Gönder