Salı, Haziran 23, 2015 By: Oku Arz

Yağmur




KUR'AN YAĞSIN GÖNLÜNE

''Bir sure indirildiğinde, içlerinden biri çıkar: «Bu hanginizin imanını artırdı bakalım?» der. Evet imanı olanların imanını artırmıştır ve onlar müjdelenip duruyorlar.''Tevbe suresi 124


Kur'an ilk okuyan için değil,her daim okuyan içinde yağmur olur yağar insanın gönül toprağına.

Her Kur'an-ı elimize almamız,onu gönül toprağımıza çağırmamız gibidir.Her okuyuşumuzda daha ilk gün ki gibi gönül toprağımız hislenir ve ayetimiz aklımıza yükselir.Akledebiliyorsak sağnak sağnak yağar çölümüze.

Ve işte iman edenlerin imanları bir kat daha fazlalaşır.Toprağın yağmur ile kabarması,güçlenmesi ve içinde ki tohumları çatlatması gibi.

Bir bir aklımızda askıda olan soruların cevabı,yaptıklarımız önümüze çıkar bizi bize söyler.Bizi an an kurar Kur'an.

Anlayamıyorum diyerek terk etmek Kur'an-ı, çölde su istememeye benzer,yolu kaybetmişken yön gösteren yıldıza sırt çevirmeye benzer.

Çiçek birden açar mı?Önce yağmur yağması gerek...

Kur'an çiçek tohumları barındıran gönüllere yağacak ki,tohumlar çatlasın.

''İKRA!''OKU! HER OKUYUŞ BİR RAHMET SAĞANAĞIDIR. Rahmet olmayan yerde gül biter mi hiç?

Kur'an bir denizdir,sense ilk okumalarında sadece bir bardak.Denizi anlamadan,hızlıca kendine boca etmek boğulma sebebidir.

Rahmet yağmurları gibi cisil cisil olacak ki okumamız Nur bize vursun,bağrımızda ki her tohum can bulsun,o can olanların içinde sağanak devam ettikçe Furkan bulunsun.Kof ve çürük olan toprak olsun.Hakkı hak olan yere koyulsun,zehirli ot ise çatlayan tohumun,bekle bir derde şifası olur,ümit et,söküp atma içinden.Allah hiç bir şeyi faydasız yaratmamıştır.Sabır,Azim esmaları ile tutunduğunda öyle bir bağa kavuşursun ki ,her bir yerinden binlerce göze akar.Merak ediyorsan bağrında o zaman her ayeti sıcak sıcak sana iniyor muş gibi oku,öğüdün olarak oku,doğru olmaktan şaşma,işte o zaman Sünnetullah gerçekleşir ve ağaçların altında sular akan bağlara bu dünyada da kavuşur o mutluların olduğu müjdeli Selam'a kavuşursun.


Bak beton duvarlar ile set yapmışsan gönlüne hemen yık o duvarı,toprağın yağmur ile buluşsun...

İkra Ela

@ElaIKRA

0 yorum:

Yorum Gönder