Cuma, Mayıs 24, 2019 By: Oku Arz

Köklü işler, Umutsuzluk Yok




Pazardan köklü aldığım kırmızı pancarı, çiçeğini merak ettiğim için defn etmiştim toprağa. Ben kökü gibi kırmızı renkte çiçeği olur zannediyordum. Hiç ummadığım şekilde, gözle zor seçilen çiçekleri oldu. Her çiçek tomurcuğu tohum olacak belliki... Hem de bire beşyüz mü desek bire yediyüz mü bilemedim , tek tek tomurcukları saymadım. Fakat çoklar, öyle muhteşem. Köklü bir işin bire çok verimli işlerine imza olmuş hali ile Ya Kerim Ya Vehhab ya Vekil diyor hal dili ile....

Öyle muhteşem rahmet var ki öyle aşikar. Her bir tomurcuğun levhi mahfuzda yazılı olması ve ona şahit olmamız ayrıca muhteşem, orada yazıldı burada hal oldu, muhteşem bir düzen SubhanAllah.
@ikraela
#Enamsuresi #kırmızıpancar #kırmızıpancarçiçeği



"Her nerede olursan ol umutsuzluk yok, Rabbin Habir, Rabbin Kerim'dir. " diyor incir ağacı... Nokta kadar bir halden binler tatlı meyveye kavuşan çekirdek, hakikatine ermenin muştusu ile vakarı ile huşuda... İnsanlar ulaşamasa da salih işine bir kuşun nasibi de mi olmaz? Ve görülüyor ki betonlar bu çekirdeklerin can bulmasına çok fazla dayanamaz. En sonu çatlayıp ufalanacaklar... Hayatınıza birileri betonlar mı döküyor, sizi bir kalıba koymak isteyenler mi oluyor? Aldırmayın ve zikriniz ile fikrinizi gayret ile işleyin, şükre erin, cennet yapraklarının size ikramlarını seyreyleyin Elhamdullillah ile.... Hata ederiz ve kusurlu yanlarımız bize açılır, cennet yaprakları ararız bin tövbe ile, İşte çok kusur eyledik, her bir ayet cennet yaprağı, takva elbisesi, özü, güzelliği koruyan, en güzele kavuşturan, hakikat özüne kavuşturan, kelimeler veren, bin tevbemize... Ramazan ne güzel yeniden yakarmak için, cennet müjdeleyen Hû... Rabbimizden ikram münib her kula... Ne güzel söyledi incir ağacı... Estağfirullah el Azîm.
@ikraela
#incirağacı #Ramazan #tevbe #fethiye

0 yorum:

Yorum Gönder